iPad slenger han også med, David Weekes som leier ut rom i drosjen for natten. Riktig hjemmekoselig? Foto: Utleieren
iPad slenger han også med, David Weekes som leier ut rom i drosjen for natten. Riktig hjemmekoselig? Foto: UtleierenVis mer

Original overnatting i London

Ettroms på hjul - har gjort om taxien til hotell.

London fikk nylig den tvilsomme gleden å bli utnevnt til verdens dyreste by å tilbringe natten i. Høye priser og tidvis trangt om plassen, åpner for kreative løsninger.

Den britiske drosjesjåføren David Weekes har sett muligheten, og tilbyr nå en svært unik form for overnatting.

Baksete med dyner

Hail-a-hotel, kaller Weekes tilbudet, som i praksis går ut på at han leier ut soveplass - i taxien. Han har rett og slett gjort om drosjen til et rullende hotell. For 50 pund per natt (litt under 500 kroner), kan du leie plass i bilen. Og nei, du må ikke sove i selve baksetet.

David Weekes satser på original heldøgnsbruk av drosjen sin, i det som nylig ble kåret til verdens dyreste by å oppholde seg i. Foto: Utleieren
David Weekes satser på original heldøgnsbruk av drosjen sin, i det som nylig ble kåret til verdens dyreste by å oppholde seg i. Foto: Utleieren Vis mer


Weekes har utstyrt bilen med en ekte madrass, sengetøy, gardiner, minikjøleskap og solcelle-drevet radio. Ja, til og med en teddybjørn følger med. Ved behov kan også drosjen utstyres med campingstoler og bord, for picnic i veikanten.

Og i tillegg til at prisen er absolutt overkommelig, så henter "hotellet" deg der du måtte trenge det. Men hva så med toalettfasiliteter? Det kan være en utfordring, innrømmer utleier, som imidlertid vil sette bilen der den lovlig kan parkeres i nærheten av egnede fasiliteter for eksempel. Eventuelt kan den også stå over natten utenfor førerens bopel nord i London, og ifølge Telegraph.co.uk vil han da la gjester benytte husets toalett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke alltid dyrt: Her leide de ut rom i London til latterlige priser

Tydeligvis populært

Siden dette er et ett-roms-foretak, må du være kjapp i booking-avtrekkeren. I skrivende stund er taxien utleid nesten hele juli og store deler av august, med noen få ledige dager innimellom. Gjester må også finne seg i at bilen er i transportoppdrag på dagtid, så det kan være man må tidlig opp for å frigjøre bilen til fører og kjørende gjester.

Her finner du mer informasjon om Hail-a-hotel (eller Relax-a-taxi som eieren også kaller tilbudet.)

Kummerlig? London har de dårligste hotellene i Europa

OL får litt av skylda

En av grunnene til at Londons hotellpriser er betraktelig høyere enn ellers, er selvsagt OL. Allerede i fjor vår skrev DinSide at hotellprisene ville stige i London i forbindelse med OL, som varer fra 28. juli til 12. august.

Prisen for en natt på et 4-stjerners hotell i London er estimert til 230,39 pund, som tilsvarer 2.135 norske kroner.