<b>ORIENTEKSPRESSEN KOMMER TIL STOCKHOLM:</b> Det er første gang i historien at du kan reise med Orientekspressen fra Stockholm.  Foto: Orient-Express
ORIENTEKSPRESSEN KOMMER TIL STOCKHOLM: Det er første gang i historien at du kan reise med Orientekspressen fra Stockholm. Foto: Orient-ExpressVis mer

Orientekspressen fra Sverige

For første gang i historien kan du ta Orientekspressen fra Stockholm i Sverige.

Orientekspressen. Luksus. Agatha Christie.

Orientekspressen oser av historie. Og finesse. Og for første gang skal den i 2013 besøke en to byer svært nær oss, nemlig Stockholm og København.

Orientekspressen har satt opp én tur fra den svenske hovedstaden. Toget går fra Venezia via Italia, Østerrike, Sveits og Tyskland, og videre via København til Stockholm - og samme vei tilbake til Venezia igjen.

Du kan selvsagt være med hele veien, eller ta luksustoget kun en strekning, for eksempel fra Stockholm til København.

Svenskene har til og med lounge for togpassasjerene

Luksus

Orientekspressens skandinaviareise foregår i de originale vognene fra 1920. Her er det ikke spart nå noe, her er det elegnte lugarer kledt i plysj og tremosaikk, og hvithanskede servitører står klare til å passe på deg og til å betjene alle dine ønsker.

Her spiser du middag i art deco-vognene fra 1930-tallet, og her må du huske å kle deg om til middag.

– Det er med stor begeistring vi kan annonsere at Orientekspressen skal reise til Danmark og Sverige i 2013, sier Gary Franklin, administrerende direktør i Orient-Express Trains & Cruises i en pressemelding.

– Dette er den mest romentiske reisen du kan ta, sammen med overveldende omgivelser, elegant service og kulinariske opplevelser i de originale og ikoniske vognene fra 1920. Denne reisen gjennom seks land vil gi minner som varer hele livet, sier Franklin videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Orient-Express
Foto: Orient-Express
Foto: Orient-Express
Foto: Orient-Express
Foto: Orient-Express
Foto: Orient-Express
Foto: Orient-Express
Foto: Orient-Express
ORIENTEKSPRESSEN KOMMER TIL STOCKHOLM: Det er første gang i historien at du kan reise med Orientekspressen fra Stockholm. Foto: Orient-Express


Det koster

Orientekspressen har kun satt opp en rundtur til Skandinavia i denne omgang. Avreise fra Venezia er 8. april 2013. Reisen til Stockholm tar 44 timer opp til København. Du tilbringer to netter om bord på vei opp, og en natt i København, og en natt igjen på vei opp fra København til Stockholm.

Du kan velge hvilken strekning du vil være med, og du kan velge å ta kun en natt fra København til Stockholm eller fra Stockholm til København dersom du ønsker det.

Orientekspressen går fra København til Stockholm 10. april, og fra Stockholm til København 12. april 2013.

Det koster 1.300 pund (12.303 norske kroner) for reisen København-Stockholm, eller motsatt. Hele reisen, fra Venezia til Stockholm, koster 3.800 pund (35.942 norske kroner). Da er to netter på hotell i Venezia i forkant av reisen, og en natt på hotell i København, inkludert.

Prisene er per person i dobbeltlugar og inkluderer helpensjon på toget, samt frokost på hotellene og transport mellom hotell og tog på de turene som inkluderer hotell.

Reisene selges av Orient-Express, og der kan du også se en nærmere beskrivelse av reisene: orient-express.com