Orgie i Køben

Glitter, bling bling, retro, 30-tall, lærpisker, brosjer og ullponcho. Smågatene i Strøget er en våt drøm for shoppingfrelste.

En lille rosa ballerinasko er dejlig for de unge piger... Vis mer


København er et mekka for sultne shoppingfetisjister. Styrer du unna hovedgaten i Strøget, med alle sine kjedebutikker og varemagasiner, og heller spaserer bort til begynnelsen av de gamle gatene rundt Købmagergade og Fiolstræde vil du kjenne en herlig, gallopperende puls. I sidegatene til Strøget myldrer det nemlig over av originale, spennende og stilige butikker. Her har de nye, unge klesdesignerne etablert seg, og langs de brosteinbelagte gatene vil du se det beste av dejlig, dansk design, smykkebutikker vegg i vegg og brukte retroklær fra femti-, seksti- og syttitallet som pryder kleshengere og stativer i annet hvert vindu.

I denne bildespesialen blir du med oss på shoppingorgie i Købens glade gågater.

Zara Voigt designer spennende, eventyrlige smykker i butikken ved samme navn i Vendersgade 17, ved Nørreport. Vis mer


Deilige smykker

I Vendersgade 17, ved Nørreport, ligger for eksempel smykke- og designforretningen Zarah Voigt. Danske Voigt designer spennende smykker, som tatt ut av et eventyr. I den lekre butikken finner du sommerfuglbrosjer i mykt gull, sorte hårdiademer som ligner på små fugler og stjerner og glitter så langt øyet kan se. Ved siden av å designe smykker har Voigt også jobbet som designer for film og teater.

Hippere blir det ikke...

I følge Zarah Voigt er det to butikker som er absolutte must hvis man først skal kunne kalle seg en dreven og hipp shopper i Køben. Den første er Pede og Stoffer i Klosterstræde 19, en butikk som fører en avslappet, men sexy stil. Her finner du klær designet av Patrizia Pepe, Isabel Marant og Vanessa Bruno.

I følge Voigt er Könrøg i Hyskenstræde 11 byens absolutt hippeste butikk med dansk designertøy friskt fra fatet. Bak butikken står ti unge designere fra Danmarks Designskole. Noen av designerne og merkene er Charlotte Weiss, Viki Weiland, Isabel Berglund, Bettina Milling Bakdal, Barbara í Gongini og Anna Gulmann.

Ellers er bruktbutikken Kitsch Bitch i Læderstredet, parallellgaten til Strøget, og Yo-Yo, butikken til modellen Helena Christensens mor, Elsa, i Sankt Annæ Gade 31 to hete tips.

I denne bildespesialen blir du med oss på shoppingorgie i Købens glade gågater.

Mer fra København

  • Københavns beste utsteder
  • Køben for en slikk og ingenting
  • Skeive middager i København
  • Morgenmad med Arne Jacobsen