Oppskrift på eggnog

Eggnog er en amerikansk juledrikk stinn av deilige kalorier. Men fortvil ikke, vi har også oppskriften på low-fat eggnog.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Eggnog får du også kjøpt ferdig laget i amerikanske supermarkeder.

Denne porsjonen er nok til tolv porsjoner. En kopp=2.4 dl

Ingredienser
9 dl melk
2 kanelstenger
1 vaniljestang
litt revet muskat
12 egg
1 og ½ kopp sukker
1 og ½ kopp mørk rom
1 og ½ kopp brandy
1 spiseskje vaniljesukker
9 dl fløte
friskrevet muskatnøtt til topping

Slik gjør du det
Bland melk, og krydderier og varm det sakte opp på lav temperatur. Bland eggeplommer og sukker. Rør deretter melkeblandingen inn i eggene. Kok deretter opp hele blandingen under omrøring til den tykner og minner om krem. Ta deretter blandingen av varmen og sett den til kjøling. Til sist røres alkoholen, vaniljen og muskaten inn. La eggnogen hvile et par timer for å få frem den riktige eggsmaken. Riv over muskat før servering. Drikken kan også serveres varm.

Kilde: New York Times

Lavkalorivarianten har bare 130 kalorier og 1 gram fett per porsjon ser slik ut:

Cirka 300 gr tofu
2 kopper lettsoyamelk, eventuelt annen type vegetabilsk melk
2-3 kopper brunt sukker, eventuelt honning eller flytende søtningsmiddel
ørlite grann salt
1 kopp kaldt vann
1 kopp rom eller brandy
20 isbiter
nyrevet muskatnøtt

Denne oppskriften er nok til 10 porsjoner.
Kilde: Vegan.com

  • Tilbake til introartikkel

  • Julmumma - slik lager du svenske julebrygg

  • Bûche de noël og foie gras – slik lager du de franske juledelikatessene

  • Plumpudding– slik skal den lages