Opplev Paris gratis i sommer

Her er det mer enn nok å finne på.

Om sommeren flyttes livet i Paris utendørs. Foto: Colourbox
Om sommeren flyttes livet i Paris utendørs. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris er en av de hovedstedene man godt kan karakterisere som dyr og deilig. Denne populære franske storbyen tilbyr massevis av opplevelser: både kulturelle, sosiale og mer materielle. Det gjør at pengene flyr fort avgårde.

Vi har samlet inn en rekke råd og tips for de som vil ha den ultimate Paris-opplevelsen til en billig penge.

Frankrikes spisesteder blir billigere

Gratis attraksjoner

La Foire Saint-Germain
Dette seks-ukers markedet avholdes fra 22. mai til 5. juli på den flotte Saint-Sulpice-plassen. Her kan du oppleve gratis teater, konserter, diktopplesning, pottekunst og fremvisning av moderne fotokunst.

Du kommer deg til Saint-Sulpice med metroen. Stoppet med samme navn er på linje 4.

I området ligger også Paris' nest største kirke (etter Notre-Dame). Saint Sulpice-kirken spiller en viktig rolle i den filmatiserte boken Da Vinci-koden, og har slik blitt et populært turiststed i de senere år. Den store bygningen fra senbarokken tilbyr mange spennende syn og opplevelser. Blant annet består den av 21 små kapeller, små gjemte og forlatte leiligheter, og et stort treloft. Toppen av kirken er også en populær utkikkspost for turister og parisere. Les mer om kirken her.

Her bor du billigst under storbyferien i Paris

Paris Jazz Festival:
Den årlige jazzfestivalen varer i nesten to hele måneder, og tilbyr deg gratiskonserter hver lørdag og søndag klokken 15 og 16.30. Høydepunktene består av Cheick Tidiane 14. juni, Rita Marcotlli 20. juni og Joe Luis Walker den 27. juni. Her finner du hele sommerens program.

Mat og drikke kan kjøpes på området, men det er like vanlig at man tar med seg egen nistepakke (les: franske baguetter, ost og vin).

I helgene tilbys det også aktivitetsverksted for barn og voksne, der man kan lære spesielle danserytmer og musikkstiler. Det bør derimot forventes at dette kan koste penger.

Festivalen foregår i Parc Floral, en del av det landskaplige Bois de Vincennes øst i Paris. Inngang til Parc Floral koster 2,50 euro, men alle konsertene er gratis. Ta metroen linje 1 til Château de Vincennes, og følg menneskemengden.

Sait-Sulpice-plass. Åsted for årlige gatemarked helt siden middelalderen. Foto: forbidden-places.net
Saint-Sulpice-kirken. Dette er den nest største kirken i Paris, og ble verdenskjent etter at den spilte en sentral rolle i boken og filmen "DaVinci-koden". Foto: forbidden-places.net
Flyfoto av Paris. Foto: Ruud Moret
Foto: Ajtai K. Keggard
Mat er noe franskmenn setter høyt, og de kulinariske opplevelsene står i kø. Foto: Colourbox
Her er bydelen La Defense, slik som den skal se ut i 2015. Foto: EPAD-L’autre image


Entrez dans la Danse:
Den sjette årlige dansefestivalen, Kom inn i dansen, vil bestå av mer enn 75 gratis forestillinger på forskjellige steder i Paris. Her vil det også tilbys danseverksted.

Fra kl. 11 til midnatt den 7. juni befinner forestillingene seg på disse stedene:
- Le Centre d'Animation des Halles du Marais - 6-8 place Carreé, Forum des Halles.
- Le Centre de Danse du Marais - 41 rue Temple.
- Bercy Village - 28 rue François Truffaut
- La Passerelle Simone de Beauvoir - broen over Seinen i 13. arrondissement.
- Le Parc des Buttes Chaumont
- Le Centquatre - 104 rue d'Aubervilliers
- Parc de Belleville

Fête de la Musique:
Søndag 21. juni er det Verdens Musikkdag. På denne dagen finner du musikkfestivaler i mer enn 110 land - også i Paris. Her finner du gratis konserter i parker, barer, restauranter, sykehus og gatehjørner. Med andre ord: stort sett hvor som helst i det offentlige rom. Artistene består av både profesjonelle og amatører, både voksne og barn.

Her spiser du godt i Paris

La Defense Jazz Festival:
Denne festivalen avholdes i selveste La Defence, det store handelsdistriktet i Paris. Deltakerne inkluderer Eric Truffaz (elektrisk jazz) den 12. juni, Beat Assailant (hip hop jazz) den 24. juni og Goran Bregovic (Balkansk musikk) den 28. juni.

De fleste konsertene foregår utendørs på Esplanade de la Defense.

Reis og bo billig

Det er fremdeles mulig å finne billige billetter til Paris i sommer. For eksempel har Norwegian billetter til 299 kroner for utreise og 600 kroner for hjemreise i august. SAS har billetter fra 517 kroner for utreisen og 608 kroner for hjemreisen hvis du reiser i august.

En oversikt over noen av de billigste hotellene i Paris finner du her. Disse prisene er dog myntet på lavsesongen, og det må forventes at prisene er noe høyere på sommeren. Bruker du litt tid på å prissjekke hoteller på nett, skal du derfor ikke se bort i fra at turen kan bli mer enn overkommelig. På DinSide Reises søkefunksjon kan du søke etter hoteller i din prisklasse.

Les også:
Bo billig på et b&b i Paris
Hotellprisen sprikte med 12.500 kr!

Kilder: BudgetTravel.com