Opplev operaen uten å være der

Se hva som skjuler seg bak rommene.

Følg pilene og bli med inn på operaen. 360-gradersbildene gjør opplevelsen veldig reell. Foto: Eirik Helland Urke/Gigapix.no
Følg pilene og bli med inn på operaen. 360-gradersbildene gjør opplevelsen veldig reell. Foto: Eirik Helland Urke/Gigapix.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom du ikke har fått sett operaen i Bjørvika ennå, eller ønsker å se den en gang til, trenger du faktisk ikke å forlate hjemmet for å gjøre det.

Alt takket være fotograf Eirik Helland Urke, som har tatt ni interaktive 360-bilder av operaen.

– Bildene til akkurat dette prosjektet er tatt på forskjellige tidspunkter og med forskjellige teknikker. Selve opptakene trenger som regel bare ta noen minutter, med god forberedelse og riktig utstyr. Etterarbeidet krever mer tid, og avhenger av kompleksiteten i bildene.
Jeg bruker et spesielt stativ og objektiver fra 8mm og oppover, deretter sys flere bilder sammen til et 360-gradersbilde. Til slutt har jeg koblet flere slike bilder sammen og lagt på effekter, forklarer Urke i en epost til DinSide.

Slik så operaen ut ett år før den var ferdig: Se bildene!

Delta på kongelig åpning

Hvis du rusler inn til hovedsalen får du valget mellom å se hvordan det så ut under den kongelige åpningen 12. april 2008, eller være flue på veggen under generalprøven.

Du utforsker operaen ved å klikke/peke eller dra i bildet for å navigere på nettsiden.

Inne på "øvingsrom for ballett" kan du oppleve hvordan det er å snurre piruetter på gulvet. Dette gjør du ved å dra musetasten bortover, slik at skjermen beveger seg fort rundt i rommet.

– Jeg lager jevnlig 360-bilder for ulike oppdragsgivere, noen ganger hele turer som du ser her. Det kan også legges inn videosnutter, lyd, tekster, kartnavigasjon og andre elementer som en del av presentasjonen. Med forenklet funksjonalitet virker hele 360-turen på iPhone, iPod touch og iPad, forteller Urke på sin hjemmeside Gigapix.no

Sjekk ut de fantastiske 360-bildene av operaen her!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!