Oppfordrer amerikanere til å besøke Norge

- Nordmenn er stolte, sterke og vennlige og har et land som er vel verdt å se, særlig nå.

Den kjente skribenten Larry Olmsted snakker varmt om Norge som reisemål. Foto: Terje Rakke/Larry Olmsted
Den kjente skribenten Larry Olmsted snakker varmt om Norge som reisemål. Foto: Terje Rakke/Larry Olmsted Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse hyggelige ordene kommer fra Larry Olmsted, en kjent amerikansk skribent.

Han har i en blogg på businessmagasinet Forbes' nettside skrevet om hvordan han opplevde terrortragedien. Olmsted var på ferie hos norske venner da det hele inntraff fredag 22. juli.

Olmsted var på ferie for første gang på mange år, uten å ha planer om å lage artikler og nyhetssaker i samme slengen. Men så havnet han altså midt i nyhetene.

- Jeg var i Norge for å besøke venner, jeg bodde i deres hjem og besøkte deres hytter. Jeg gikk turer, syklet, spiste fersk sjømat og fikk oppleve sjarmen Norge kan tilby. Dette skandinaviske landet er ikke høyt oppe på listen over potensielle feriemål for amerikanere, og det er veldig trist at det måtte et forferdelig terrorangrep til for at Norge skulle komme i nyhetene. I årene fremover vil dette være assosieringen folk får når Norge nevnes, skriver Olmsted.

Videre oppfordrer ham til at amerikanere i stedet for å skygge unna Norge heller skal gjøre nettopp det motsatte, for å vise terrorister at de ikke vinner frem.

- Jeg foreslår et besøk til Norge, og ikke tenk på det som skjedde forrige uke, men på hva Norge faktisk er, nemlig et land med fantastisk vakker natur og mangfold, hvor du kan se verdens vakreste fjorder, dra på isbjørnsafari, nyte midnattssola, besøke gamle vikinggårder, fiske, gå fjellturer, og utøve alle tenkelig former for utendørsaktiviteter.

Hyggelige, åpne og gode i engelsk

Olmsted fortsetter med å skryte av den norske befolkningen. Han understreker at Norge er en viktig alliert for USA, at nordmenn flest er høyt utdannede og snakker godt engelsk, selv på landsbygda. Han skryter at vi omfavner nyvinnende teknologi, og at Norge er et trygt sted der så og si alle man møter gjerne slår av en prat om hvor man er fra og hva man gjør i Norge.

Videre skriver han at han håper at terrortragedien ikke endrer det åpne norske samfunnet.

- Hvis du besøker Norge, selv som en fremmed, vil du føle deg hjemme, skriver Olmsted, og avslutter med følgende:

- Nordmenn er stolte, sterke og vennlige og har et land som er vel verdt å se, særlig nå.

Få avbestillinger

Ifølge Aftenposten Aften har Oslos turistbransje opplevd få avbestillinger etter terrortragedien. Avisen skrev på tirsdag 26. juli at to cruiseskip hadde hoppet over Oslo som stopp, men ellers var det ingenting. Turistinformasjonen opplevde bare at turister som hadde planlagt å komme vll vite om hotellet de skulle bo på av uskadd og åpent.