Oppdaterte Facebook-status i luften

Statsminister Jens Stoltenberg skryter av å ha surfet under flyturen til Værnes.

Stoltenberg surfer i lufta. Her sammen med Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian. Foto: Skjermdump: Facebook, Foto: Per Ervland
Stoltenberg surfer i lufta. Her sammen med Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian. Foto: Skjermdump: Facebook, Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Sitter på Norwegianfly med Bjørn Kjos på vei til Værnes. Flott å kunne twitre fra lufta, tvitret statsminister Jens Stoltenberg onsdag klokken 08:35.

Litt senere oppdaterte han Facebook-statusen sin med bilde av seg selv og Norwegians Bjørn Kjos, under bildetittelen "Rundtur i Trøndelag".

– Sammen med Bjørn Kjos på vei til Værnes.

Så langt har Stoltenberg fått 126 "likes" og 36 kommentarer, og det er tydelig at statsministeren er fornøyd med å ha nettilgang på reisen.

Oppdaterte Facebook-status i luften

Se twitter-meldingen her:

– Det er veldig hyggelig å ha statsministeren om bord og veldig morsomt at vårt bredbånd falt i smak. Vi ser at bruken av sosiale medier er høy på våre WiFi-flygninger, og det er selvfølgelig artig at statsministeren, som jo er en flittig bruker av sosiale medier, tvitret og brukte Facebook på turen til Trondheim, sier Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, til DinSide.

11 fly skal ha bredbånd

Det er godt over fire måneder siden Norwegian lanserte bredbånd på to av flyene sine. Nærmere bestemt tirsdag 8. februar.

Hittil har ni av Norwegians fly fått bredbånd.

– Responsen er overveldende. I snitt surfer halvparten av alle passasjerene på fly med WiFi. Rekorden er 107 påloggede samtidig, forteller Sandaker-Nielsen.

Det er ikke verst med tanke på at det er plass til totalt 186 passasjerer.

Til sommeren skal 11 av Norwegians fly ha internettilgang. Innen 2011 vil 21 fly ha fått installert systemet, og innen 2012 vil det finnes på 40 av selskapets fly.

Før fikk du ikke vite på forhånd om at flyet du skulle reise med hadde internett. Men det gjør du nå.

– I mai lanserte vi Oslo-Stockholmruta med fast WiFi, siden flesteparten av de som bruker denne ruta er forretningsreisende. I helgene har vi WiFi på lengre destinasjoner, som for eksempel til Kanariøyene, slik at de ferierende kan nytte godt av dette, forklarer kommunikasjonsrådgiveren.

Sparetips om du reiser med Norwegian: Ikke klikk ja på dette spørsmålet - du kan nemlig få det gratis

SAS-bredbånd på vent

SAS-bredbånd er foreløpig utsatt. Løsningen som skulle være på plass i april, og klar til bruk for passasjerer ved enkelte avganger, er ennå ikke ferdig.

– Vi ligger bak skjema og det skjer nok ikke denne sommeren, uttalte Kenneth Vikse, kommunikasjonssjef i SAS, til DinSide i mai.

Trolig vil det ikke skjer før slutten av 2011.

– En installering er planlagt å skje fra fjerde kvartal av i år, og fly i Norge skal være først ute, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

Endelig: Sendte e-post fra himmelen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer