Oppdag Kapp Verde

Trøtt av trange Kanari og velsminkede Madeira? Prøv et uspolert øyrike lenger syd i Atlanteren. På Kapp Verde slipper du ferdigtygget masseturisme.


Med perfekt klima, nydelige strender og flott natur, er det mulig for de fleste å la seg lokke av Kapp Verde. Øygruppen vest for Afrika og syd for Kanariøyene, er en nyhet for de fleste nordmenn, men kommer på kartet hos charterselskapet Star Tour fra vinteren og er også tilgjengelig via Espnes Reiser og på egen hånd med rutefly. Vi har vært der i forkant av chartergigantens lansering, og gir deg her en miniguide og våre inntrykk og bilder.

Reserverte innbyggere

- Militærpolitiet møter deg med strenge blikk når du går av flyet i Sal. Dette er litt typisk for mitt møte med mennesker på Kapp Verde, sier Haakon F. Stenersen, som forsiktig betegner innbyggerne på Kapp Verde som reserverte.

- Best kontakt med innbyggerne fikk jeg på Santo Antao, og dette er også den av øyene jeg vil anbefale andre å besøke, selv om du ikke kan fly hit - flyplassen ble nemlig stengt etter at et fly ikke greide å stoppe på landingsstripa, men havnet i sjøen.

Sal er imidlertid den eneste av Kapp Verdes øyer med noe man kan kalle en viss masseturisme, og turistene som kommer hit er hovedsaklig her for å friste forskjellige vannsportaktiviteter. På de øvrige øyene i den unge republikken kan du fortsatt få en følelse av å være oppdager.

>> Sjekk vår miniguide til Kapp Verde

>> Oppdag flere av øyene med vår bildespesial

Fiskere på Santa Maria, Sal. Vis mer


Reise hit

Espnes Reiser har turer med rutefly til Kapp Verde, med stedlige representanter på Santiago, Sal og Sao Vicente. Priser avhenger av hvor tidlig du bestiller, ta kontakt med selskapet.

Star Tour har også Kapp Verde på programmet fra vinteren, da reiser du charterfly via København. De tilbyr opphold på Boa Vista og Santa Maria. Mer informasjon på selskapets danske nettsider.

Norske borgere trenger visum, som bestilles før reise hos turoperatøren for 250 kroner (Espnes Reiser). Ved ankomst Kapp Verde betaler du 45 euro for visum.

Ponta do Sol er en av byene på Kapp Verdes øyer. Foto: Haakon F. Stenersen www.norpicture.com Vis mer


Reise mellom øyene

Portuguese Airline (TAP) og Cabo Verde flyr direkte fra flere byer i Europa. Det går regelmessig fly mellom de fleste øyene, og du kan få kjøpt flypass om du skal innom mer enn to øyer. Har du god tid kan du ta ferge mellom de forskjellige øyene, men avgangene er uregelmessige. Å seile til/fra Kanariøyene tar cirka fire døgn, to-tre om vinden er god.