Ønsker væpnede vakter på Table Mt.

Væpnede vakter skal få slutt på alle ran av turister på Cape Towns Table Mountain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På litt over to uker har det forekommet hele 15 ran av turister på Table Mountain i Cape Town. Nå vil byens turistminister, Simon Grindrod, få offentlige midler slik at det kan plasseres bevæpnede vakter fra militæret på fjellet for å passe på turistene.

I tillegg ønsker han seg overvåkingskameraer og hundepatruljer.

Table Mountain brukes allerede som treningsområde for de militære, og turistministeren ønsker at de skal hjelpe de 52 parkvokterne og 200 frivillige som passer på i fjellet.

- Vi vil ikke at parkvokterne skal bære våpen, for det kan være farlig for dem, men vi vil at de kriminelle skal vite at det finnes bevæpnet back-up, sa parksjef Brett Myrdal til den britiske avisen The Guardian.

Det er ikke bare på Table Mountain besøkende utsettes for ran. Også på Lion's Head florerer det av ranere som ikke lar seg be to ganger når turister med penger, kamera og dyre solbriller kommer forbi.

Snart fotball-VM

Cape Town vil gjerne gjøre byen tryggere nå som fotball-VM nærmer seg. I 2010 kommer rundt 450.000 fotballentusiaster fra hele verden til Sør-Afrika i løpet av seks uker for å oppleve mesterskapet.

Kilder: iol.co.za og The Guardian