Ønsker turister til Burma

Aung San Suu Kyi har snudd, og tror turisme kan hjelpe den undertrykte befolkningen i landet.

Bildet viser temlplene i Bagnan. Foto: Mike Pavlov
Bildet viser temlplene i Bagnan. Foto: Mike Pavlov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den burmesiske opposisjonslederen har snudd i sitt syn på om turister bør reise til Burma.

Suu Kyi, som til sammen har sittet i husarrest i sitt eget hjem i 14 år, og nå er dømt til ytterligere 18 måneder til, har uttalt dette til en nær venn i hennes politiske parti, Den nasjonale liga for demokrati. Det skriver Telegraph.co.uk.

Sist gang hun uttalte seg om turisme, i 2002, ville hun ikke oppfordre turister å reise til Burma, fordi pengene havnet i hendene til militærjuntaen.

Før det kommer en offisiell uttalelse fra partiet hennes om at de ønsker turisme velkommen, vil ikke organisasjoner som arbeider for demokrati i Burma oppfordre turister til å reise.

Kontroversielt

Aung San Suu Kyi ønsker turister til Burma. Foto: U.S. Department of State
Aung San Suu Kyi ønsker turister til Burma. Foto: U.S. Department of State Vis mer


I dag får Burma besøk av rundt 20.000 turister i året. Det har vært kontroversielt, og demokratiforkjempere mener pengene turistene bringer inn i den burmesiske økonomien ender opp hos militærjuntaen, og dermed finansierer videre undertrykking av befolkningen.

Turoperatørene som arrangerer turer til Burma mener på sin side at mesteparten av pengene går direkte til lokalbefolkningen, og hevder de bare velger små hoteller og guider uten tilknytning til militærjuntaen.

Det finnes ingen norske turoperatører som har Burma på programmet, men Kilroy Travels har Burma (eller Myanmar, som de kaller landet) på listen over land de kan fikse flybilletter til, og skriver litt om landet på sine nettsider. Danske Albatros Travel arrangerer gruppetur til Burma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer