Omveg på vakre veier

En ny utstilling gir deg en smakebit av Norges vakre turistveger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har tidligere skrevet om den store satsingen på 18 vakre veistrekninger som innen 2015 alle skal kunne smykke seg med tittelen Nasjonal Turistveg. Torsdag 5. oktober åpnet utstillingen Omveg i DogA (Norsk Design og Arkitektursenter) i Oslo. Her kan du ta en liten kikk på hva som har skjedd langs de fire turistveiene som allerede er ferdige.

Vakkert utsiktspunkt ved Stegastein. Foto: Vegar Moen/Turistvegprosjektet
Vakkert utsiktspunkt ved Stegastein. Foto: Vegar Moen/Turistvegprosjektet Vis mer


De 18 veiene er spredt over hele landet. Målet er å få turistene til å ta en liten omvei, og få med seg den vakre naturen og kulturen turistveiene kan by på. Langs veiene vil det bli bygget rasteplasser, toaletter og utkikkspunkt for å gjøre det fristende å ta et lite stopp.

Utstillingen består av tre store skjermer som viser landskapet ved turistvegene, og hvordan de forskjellige rasteplassene som er ferdig bygget er utformet. Her har det blitt lagt vekt på moderne arkitektur som passer inn i landskapet.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete åpnet utstillingen på DogA. Hun snakket med entusiasme om prosjektet, og fortalte at både turistnæringen og det lokale næringslivet langs veistrekningene har store planer og forventninger til turistveiene.

- Vi må nesten spørre deg hvilken av veiene du synes er vakrest?

- Jeg synes kanskje Aurlandsfjellet er den vakreste veistrekningen, men det er jo fordi jeg er fra de traktene, sa Navarsete.

Hun understreket imidlertid at det er vanskelig å velge ut én turistvei, fordi de alle er så forskjellige, fra Atlanterhavsveien til Strynefjellsveien og til turistveien på Senja.

Mer om utstillingen: DogA

Mer om veiprosjektet: Nasjonale Turistveger

 Foto: Werner Harstad/Statens Vegvesen
Foto: Werner Harstad/Statens Vegvesen Vis mer


Se de flotte bildene fra de 18 veistrekningene!

Norges vakreste veier

I vårt langstrakte land er det plukket ut 18 veistrekninger som gir spesielt flotte kjøreopplevelser. Se bildene!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!