Omstreifer med glimt i øyet

Vagabond guider deg rundt i den britiske hovedstaden med et skråblikk på britiske særegenheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Omstreifer med glimt i øyet
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: Omstreifer med glimt i øyet

Her er korte tekster og henvisninger til steder å bo, spise, reise, drikke, og la seg underholde – for å nevne noe av det du finner i den ellers minimale og grå boken. Forfatteren sparer ikke på kruttet og bombastiske dommer, så her er til tider svært underholdende tekster, som får det til å rykke i smilebåndet.

Vagabonds guide til London

Bakgrunnstoff på historie, folk og kultur:
Ikke mye bakgrunnstoff å bli klok av. Et kort, historisk tilbakeblikk med de viktigste årstallene er med, ellers ingenting. Man kan imidlertid si at du får noe innblikk i folk og kultur gjennom de små henvisningstekstene til steder og severdigheter underveis.

Praktisk informasjon:
Praktisk informasjon lett tilgjengelig rundt bokens permer. På mange måter er denne boken basert stort sett på praktisk informasjon; med henvisning til hoteller, spisesteder, museer etc., inkludert kontaktinfo og nettadresser. Her er t-bane kart og et oversiktskart med ”viktige punkter” – men detaljert gatekart for sentrum mangler. Skal du ha glede av adresseoppføringene i guiden, må du med andre ord kjøpe et ekstra kart for å finne fram.

Brukervennlighet:
Boken har en utførlig innholdsliste, samt stikkordliste. Grei å finne fram i; denne boken har også tross alt kun 108 små sider. Ingen fargekoder og slikt som letter navigeringen, så du er absolutt avhengig av å bruke innholdsfortegnelsen.

Budsjett-tips:
Her er tips til lønnsomme reisepass og hint om dyrere og rimelige måter å reise på. Egne avsnitt med henvisninger til rimelige steder å bo, samt vandrerhjem – og billige restauranter.

Bilder:
Her er det svært dårlig med bilder. Med unntak av noen grå illustrasjonsbilder foran hvert kapittel – som egentlig ikke sier noen ting, er bildene totalt fraværende. Det eneste i boken som er farget, er permen.

Konklusjon:
Grei til planlegging før og underveis – som finne steder å bo og spise, og som hjelpemiddel til å finne fram til steder å shoppe og finne severdigheter når du er der. Fraværet av bilder gjør boken tam, grå og trist. Grei som en ABC med henvisninger, men adressene er ubrukelige uten kart. Pluss for anekdoter og til dels svært underholdende beskrivelser og formuleringer. Boken er billig, men når du likevel må kjøpe kart, kan du godt koste på noen flere kroner først som sist.

Terningkast: 2

Utgivelsesår: 2002
Vekt: 107 sider/107 gram
Pris: 99 kroner
Forlag: Vagabond Forlag

  • Til neste byguideomtale

  • Tilbake til den forrige byguideomtalen

  • Tilbake til introartikkel