Om friluftsliv

De fleste tilreisende merker seg det nordmenns forhold til friluft og natur.

Nordmenns sans for friluftsliv går ikke upåaktet hen hos utenlandske reiseskribenter.
Foto: Terje Angeltveit Foto: Terje Angeltveit
Nordmenns sans for friluftsliv går ikke upåaktet hen hos utenlandske reiseskribenter.
Foto: Terje Angeltveit Foto: Terje Angeltveit Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Som guidebokserien Lonely Planet innleder med i sin omtale av landet på sine nettsider, det er først og fremst naturen som er dragkraften for å besøke Norge:

- Norge er et røft og vakkert land av fjell, fjorder og isbreer. Det tilbyr utrolige vandremuligheter i villmarken, helårs skimuligheter og noen av verdens mest severdige ferge-, buss- og togturer.

Observante guideforfattere fra Fodors har notert seg at nordmenn er et folkeslag som ikke lar et minutt med solskinn gå til spille.

- Om det er i dalene, fjellene eller fjordene og øyrikene ved kysten, ser du de typiske hyttene i de mest brutale landskaper. Forfatterne har også notert seg nordmenns forhold til været i form av en uttalelse notert i Nord-Norge:

- Som en nordmann sier, vi har ikke godt vær og dårlig vær, vi har bare mye vær.

Hytter overalt

I en lengre reportasje med fokus på hurtigruta fra september 2000, forteller skribenten Henry Sutton i Condé Nast Traveller:

- Her, ved polarsirkelen, hvor ingen trær vokser og havet er dødelig svart, hvor solen er fraværende store deler av året og stormene blåser inn direkte fra Nordpolen, finner likevel mennesker indre styrke og stykker av mer eller mindre flatt land hvor de bygger sine små trehus og hytter… fra dekket kunne jeg alltid skimte en hytte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra utendørs aktiviteter til gledene innomhus. Les om utlendingenes kulinariske norgesopplevelser her.