Tør du stoppe på Sydneys Harbour Bridge? <br />
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
Tør du stoppe på Sydneys Harbour Bridge?
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van HoegeeVis mer

Olympisk humor Down Under

Sydneys innbyggere serverer turistinformasjon med ironisk vri i disse olympiske tider.

Du skal ikke tro alt du hører – i alle fall ikke i disse kaotiske dagene like før Australias mest kjente by blir brettet ut over all verdens TV-apparater. Storbyen viser allerede tegn på olympisk utmattelse, og innbyggerne underholder hverandre med å sende ut epost og artikler fulle av tåpelige råd.

Pass på

Rådene kan være både pinlige, irriterende og til dels farlige om du velger å følge dem. Derfor er vårt råd – og det bør du stole på – at du ikke tar disse rådene alvorlig:

Fleip eller fakta?

  • Strandvarsler:Surfer du på Sydneys berømte strand, Bondi, kan du støte på den lokale skikken der noen blåser i et horn og alle rundt deg legger på svøm mot land. Dette er en lokal skikk som gir våre besøkende en sjanse til å nyte surfebølgene uten trengsel. Dette er selvsagt rent tøys. Varselet betyr at du bør komme deg på land fortest mulig. Det kan være hai i nærheten…

  • Hai:Ser du en hai ved stranden trenger du ikke være redd. De er svært tamme og elsker å bli klappet på snuten. Det rene sprøyt: Hai kan fortsatt være farlig for mennesker, og selv ikke australierne har greid å temme sine lokale arter.

  • Trafikkregler:Når du ser merking med "T-lane" betyr det at den er reservert for turister. For eksempel kan du da stoppe på Harbour Bridge for å beundre operahuset. "T-lane" betyr egentlig "transitlane". Stopper du her kan du være sikker bråk fra medtrafikantene.

  • Kommunikasjon:Innbyggerne i Sydney elsker å få konstruktive tilbakemeldinger, så det er bare å gå i detalj hver gang du prater med lokale innbyggere. Innbyggerne i denne byen skal visstnok ikke være spesielt vennlig innstilt til denne type konversasjon…

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disse og andre "hyggelige" råd du finner i lokale aviser og på nettet skal du med andre ord ta med atskillige klyper salt.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.