Spårakoff er en annerledes måte å se Helsinki på. <i>Foto: Koff.net</i> Foto: koff.net
Spårakoff er en annerledes måte å se Helsinki på. Foto: Koff.net Foto: koff.net Vis mer

Øltrikk for turister

Tørste turister kan fukte ganen mens de beundrer Helsinkis vakre gater.

Publisert
Sist oppdatert

Spårakoff heter trikken som skal trafikkere Helsinkis gater frem til 14. august. Ikke så spesielt det kanskje, om vi ser bort fra at reisende faktisk kan nyte servering av sterke drikker om bord.

Ta puben med på tur

Pubcrawling har du sikkert hørt om og kanskje prøvd deg på i ny og ne - men i Helsinki gjør altså trikken crawlingen for deg, og du kan sette deg tilbake og nyte utsikten mens du tar et glass eller tre. Du kan velge mellom øl, sider eller brus på turen. Trikkerunden tar en time, og gir deg mulighet til å se Helsinkis fremste severdigheter på veien.

Turen koster sju euro for voksne, 3,5 for barn under 12. Det går også an å leie farkosten for grupper. Du kan entre trikken på Mikonkatu, Linnanmäki, Operahuset, Studenthuset og Markedsplassen. Langs ruten kan du blant annet se Helsinkis sentralbanestasjon, Nasjonalgalleriet, Pikäsilta bro, Operahuset, Finlandiahallen, Parliamentet og Presidentpalasset.

Trikken Spårakoff har forøvrig fraktet passasjerer i Helsinki siden 1959. Nå drives trikken av bryggeriet Sinebrychoff, som er en del av Carlsberggruppen.

 • Finlands fremste turistattraksjoner
 • Mer fra Skandinavia
 • Frykter du at det kan bli for mye drikke i sommer? Ta testen som viser om du heller innpå for mye.

  Sjekk også hva du kan om øl i vårens tørsteste test

  Underholdning på DinSide Reise:

  pixel
 • Test deg selv - bevis hva du kan
 • Moro på tur - reisehumor
 • Reiseguiden og Skiguiden – les hva andre syns om dine reisemål


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer