Ole Brumm og salte fosser

Veibeskrivelse til Ole Brumms hjem, og forespørsel om værforhold og vindretning flere måneder unna. Her er gode spørsmål som er blitt stilt til turistinformasjonene i Bergen, Stavanger og Ålesund.

Det er ikke lett å vite hvor man skal gå for å se fjorden, når man er i Bergen ...
Foto: Jorge Tutor
Det er ikke lett å vite hvor man skal gå for å se fjorden, når man er i Bergen ...
Foto: Jorge Tutor Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bergen

Turistinformasjonen reserverer plass på toget til japaneren, og meddeler ham at han har fått plass i vogn 444, hvorpå japaneren utbryter; - That must be a very long train.

To japanere kommer til turistkontoret og spør hva en fjord er. Den ansatte på turistkontoret som tar imot henvendelsen forklarer så godt hun kan, og japanerne nikker og smiler og ser ut til å forstå. Men når betjeningen er ferdig med sin forklaring smiler de to japanerne, nikker og sier; Thank you very much. What is a fjord?

Andre underholdende spørsmål til turistkontoret i Bergen:
- Er det ikke rock’n roll på Grieg-konsertene?
- We would like to go on the shitty tour (istedet for city tour).
- We would like to go to the fjord, but where is it?

Turister dukker opp på turistkontoret og sier de ønsker å besøke Ole Brumms hjem … Det blir kanskje langt å dra - Ole Bulls hjem, Lysøen, er nærmere.

I Bergen selger man billetter til en rundtur som omfatter Flåmsbanen, Sognefjorden med mer. Denne kalles ”Norge i et nøtteskall” – eller ”Norway in a nutshell”. Dette fører til mange merkelige spørsmål, fra folk som ønsker å være med på turen ”Norway in a coconut”, ”Norway in a nutscape” – eller som ber om følgende: I want to go on that nutcrackertour.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ålesund

Som de fleste sikkert vet, er Ålesund en havneby, og ligger spredt på mange øyer med broforbindelse mellom. Likevel får turistinformasjonen spørsmål om hvor høyt over havet byen ligger.

- Turistinformasjonen her i Ålesund ligger rett ved sjøen, kanskje 10 meter fra bryggekanten. Likevel fikk en her ved turistinformasjonen spørsmål om hvor høyt over havet Ålesund ligger. Hun svarte at han godt kunne få låne målebånd, forteller Anita Vadset ved turistinformasjonen i Ålesund.

En svensk ungdom skal flytte til Ålesund og ringer sporenstreks til turistinformasjonen med spørsmålet: - Selger de snus i Ålesund?

- Amerikanerne er kroniske, de ringer, skriver og mailer oss i mai og juni og skal vite hvordan været blir i august når de kommer hit med båt; de vil vite vindretning og alt, forteller Anita Vadset.

Andre spørsmål til turistinformasjonen i Ålesund:
- Er det ferskvann eller saltvann i fossene ved Geirangerfjorden?
- Hvor høyt over havet ligger Geiranger?
- Kan man kjøpe med seg fugler fra fugleøya Runde?

Stavanger

Her er underlige spørsmål til turistkontoret i Stavanger:
- Hvor er reinsdyrene?
- Hvor er hvalrossene?
- Har dere informasjon om båttidene i Hellas?

Tilbake til hovedartikkelen.