Oj, er det andre nordmenn her ... ?

Tabber føles større når det er andre kjente eller andre nordmenn i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er lettere å slå seg løs, både fysisk og verbalt, om man tror man ikke har andre nordmenn i nærheten. Da blir flausen desto større når det viser seg at du ikke er så alene som du tror.

Babe i berg- og dalbanen

En norsk turist i Florida forteller:

- Jeg og tre andre stod i kø for å kjøre berg- og dalbane. Foran oss stod en meget veldreid kvinneskikkelse sammen med en enorm bodybuilder med boleblikk. Vi hadde nytt gratis alkohol hele kvelden, og hadde selvsagt stor moro av dette paret. Kommentarene kom i kø, og leppene slang. Etter en stund snudde imidlertid jenta seg, og spurte: Er dere norske?.

Til alt hell for gutta med løse tungebånd: Jenta var riktig hyggelig, og oversatte ikke kommentarene for sin kraftige kamerat, som ikke forstod et ord norsk.

- Vi ble uansett raskt edru etter denne overraskende vendingen, forteller vår beklemte rapportør.

Liveshow i Praha

En annen reisende forteller om hans og kjærestens besøk i en spennende bule i Prahas gamleby for flere år siden.

- Kveldens første overraskelse var at vi traff kjente fra Oslo der. Kveldens andre overraskelse var at to ukjente jenter, som også viste seg å være norske, ble temmelig erotisk intime. Både på dansegulvet og i en av lokalets sofaer.

Vår kilde antar at de hadde vært litt mindre ivrige om de hadde visst at det var andre nordmenn i lokalet.

Tatt på fersken på fotballkamp

Ikke akkurat pressefotografens standardutstyr.
Ikke akkurat pressefotografens standardutstyr. Vis mer

En ivrig fotballsupporter forteller om en småflau opplevelse etter at en kamerat hadde lurt seg til pressebilletter til en storkamp i utlandet.

- Jeg stod oppført som en pressefotograf fra en av landets største aviser. Antrekket var kanskje litt uortodoks, selv til pressefolk å være. Shorts og godt humør. Men etter mye om og men fikk vi billettene våre. But where is your camera? spurte den ene av de omkring 15 serviceansvarlige plutselig. Her, sa jeg og trakk frem mitt blå engangskamera kjøpt på Gardermoen for 99 kroner. De fleste klarte ikke stå oppreiset, spesielt ikke den ene pressefotografen fra en svensk avis som slepte på to stykk gigantiske kameralinser.

Det hører med til historien at luringene slapp inn fordi de ansvarlige fikk seg en god latter, og ikke hadde hjerte til å nekte dem adgang.

Har du gjort lignende tabber? Send oss gjerne din historie på e-post

Språklige tabber - tilbake til første del