... og noen du kan bo på

Taj Lake Palace, India

Mer eventyrlig enn dette kan du vel neppe bo: Taj Lake Palace ligger midt i innsjøen Lake Pichola i Udaipur, India, og ser ut som et flytende palass. Det er imidlertid forankret til en liten øy, og ble opprinnelig bygget som et sommerpalass for 205 år siden. I dag tjener palasset som hotell, i kjeden Taj Hotels. Det er 83 rom, med terasser og utsikt over innsjøen. Se for deg marmorsøyler, glassmosaikker og en spesiell ankomst til hotellet: Selvsagt med båt.

Vi sjekket prisene for et dobbeltrom en natt i februar, og rimeligste rom koster 405 dollar (2.778 norske kroner per 1. feb. 2006).

Ekstern lenke: Taj Hotels

Palace Hotel do Buçaco, Portugal

Opprinnelig bygget som et feriested og jaktslott for portugisiske monarker, tjener dette palasset nå som et femstjerners hotell i kjeden Almeida Hotels. Det ble bygget på stedet til et gammelt kloster, og det gotiske palasset ligger midt i en 105 hektar stor skog. Her er 50 rom og fire kongelige suiter.

Overnatting i det enkleste dobbeltrommet koster fra 95 euro en ukedag i lavsesong, til 189 euro (cirka 765 til 1.569 kroner) en helgedag i høysesong.

Ekstern lenke: Almeida Hotels

Hotel Jagdschloss Kranichstein, Tyskland

Slottet ble bygget i 1578-80, og benyttet som jaktslott av Ludwig VIII, som regjerte i perioden 1739-1768. Slottet har også vært sommerresidens for storhertug Ludwig I. Det har vært jaktmuseum, og siden 1997 har jaktslottet fungert som hotell, med 11 dobbeltrom og fire suiter.

Overnatting i dobbeltom koster rundt 200 euro (cirka 1.660 kroner).

Ekstern lenke: Hotel Jagdschloss Kranichstein

Det finnes en mengde gamle slott og borger i Europa som nå fungerer som hoteller. Du finner en god del av dem via sammenslutningen Historic Hotels of Europe .