Og du trodde festen var over?

Snart er det karnevalstid. Her er en smak av the "real thing".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide Reise vil hver uke fremover i vinter presentere et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber.

Ukens bilde:

Ukens bilde tok jeg i Recife, Brasil under karneval i 2007. Bildet reflekterer hvordan lokalbefolkningen feirer den store festen som de bygger opp mot i et helt år. Elektrisk, fullt av farger og med rytmer ukjente for de fleste nordmenn.

Mange av innbyggerne i denne delen av verden lever i fattigdom, og karneval er som vann og brød for dem. Bildet er fra en lokal karnevalsparade som gikk i noen bakgater av en av Brasils farligste byer. Under karneval stiger alltid drapsstatestikken betraktelig. Det føres en egen statistikk kun for disse fem dagene av året.

Tatt i betraktning at jeg bar på fotoutstyr som var verdt en årslønn for de fleste til stede, folk var fulle og det var midt på natten, var det skremmende å se hundre gale klovner danse vilt rundt meg i gaten.

Jeg er ikke så lettskremt, men dette er faktisk første gangen (og eneste) jeg har forstått de som lider av coulrofobi - frykt for klovner.

Men det var også en opplevelse for livet. Har du sjansen, så reis hit. Les mer om hvordan i reportasjen under.

image: Og du trodde festen var over?


Les reportasjen fra karneval og se flere bilder her...

Har du et knakende godt bilde du vil vise frem? Send det til oss på reise@dinside.no, med en kort tekst som forklarer hva vi ser, og når og hvor det er tatt. Skriv også hvorfor du anbefaler dette reisemålet. Er bildet godt nok, vil vi presentere det som ukens bilde.