Offpiste

Flere og flere vil ut av tråkkede løyper. Her er tipsene for deg som jakter på sporløs snø.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

La det være sagt med en gang: Skal du ut i ubrøytet mark og jomfruelig snø, bør du ha følge av en guide. Rasfaren i Alpene er stedvis svært stor og er du ikke kjent kan du risikere å havne i områder fulle av både raviner, stup og skumle bresprekker. Her bør du rett og slett ikke oppholde deg uten selskap av kjentfolk.

Uten tråkkemaskiner

I Frankrike finner du La Grave, på fjellet La Meije. Her er alle løyper offpiste, det er ingen snøskredpatruljer, ingen merkede løyper eller informasjon om stup og raviner. Her du ha guide, men da kan du også regne med en skiferie utenom det vanlige. Dessverre er det svært mange som er klar over akkurat dette. Vi har rapporter som antyder at du ikke får ha "jomfrusnøen" for deg selv lenge. Straks etter snøfall, kryr stedet av pudderjegere.

Andre godbiter

Chamonix (Frankrike) er kanskje det mest berømte stedet – også for offpiste.

- Dette er stedet for den dristige, det kan være farlig å kjøre utenfor løypene her, forteller Andreas Rødven, generalsekretær i Norsk skiheisers forening, til DinSide. Han er godt kjent i Alpene etter uttallige besøk.

Rødven anbefaler heller Val d'Isère i Frankrike som et godt utgangspunkt for deg som vil friste offpiste-tilværelsen. Her har du muligheter til å prøve flere gode alternativer og dagsturer, og transportsystemet er langt bedre enn i Chamonix.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zermatt (Sveits) og St. Anton/Stuben (Østerrike) kan også by på heftige opplevelser utenfor opptråkkede løyper.

Les mer om de mest trendy stedene og hvor du kommer høyest.