Nyttige tips til skiferien i Colorado

En skiferie i Colorado vil nok koste noe mer enn en pakketur til Alpene. Her er allikevel noen råd til deg som vil prøve noe litt mer eksotisk i vinter.


Det skal være sagt med en gang - å kjøre på ski i USA er ikke regnet som en like stor allmennrett som her hjemme i Norge. Prisene kan være særdeles stive i de mest kjente skianleggene. Du har allikevel flere valg hvis du vil feriere i Colorado. Planlegger du bra, kan du fortsatt komme ganske billig ut av det.
Er ikke dollarbunken tjukk nok til å fly direkte til Aspen, er det nok smart å shoppe litt rundt etter andre løsninger. Her er noen råd som kan hjelpe deg på vei mot en uforglemmelig skitur:

Charterturer

Det er ikke mange norske reiseoperatører som tilbyr pakketurer til Colorado, og du kan ikke velge og vrake i det samme utvalget organiserte skireiser som til Alpene. Det finnes allikevel norskbaserte selskaper som tilbyr ski-charter. Vi sjekket noen tilbud og priser for deg:

Via Ferieverden har en pakke til Breckenridge som kommer på 14.000 kroner. Reiseperioden er fra 23. til 31. mars. Pakken inkluderer flyreise, åtte overnattinger, og transport fra Denver til skisenteret. Prisen gjelder per person i dobbeltrom.

Tour Amerika tilbyr flere forskjellige løsninger til Aspen, Breckenridge og Vail. Prisene avhenger av reiseperioden, men starter på 9.600 kroner for en tur til Breckenridge i mars. Prisen inkluderer flyreise, opphold og transport fra Denver til skisenteret. Vilkår i prisen er at man må være minst fire personer på et rom.

Den svenske avdelingen for STS Alpereiser , tilbyr også pakketurer fra Gøteborg til Colorado.

På egenhånd


Hvis du velger å reise på egenhånd, så er mulighetene flere.
Mange av byene i Colorado har egne flyplasser, men det vil være relativt dyrt å reise med fly helt frem til disse. Den billigste løsningen er å fly til Denver og eventuelt ta buss eller leiebil videre derifra ...

Mange flyselskaper flyr fra Norge til Denver. Prisene vil variere en del med perioden du velger å reise i, men starter på rundt 5.000 kroner tur-retur.

Foto:Steamboat/Larry Pierce  Foto: Steamboat/Larry Pierce
Foto:Steamboat/Larry Pierce Foto: Steamboat/Larry Pierce Vis mer

Eksterne linker

Lufthansa
KLM Airways
NorthWest Airlines
American Airlines
Continental Airlines
SAS Braathens

Bil eller buss

Om du skal velge leiebil eller buss, avhenger av hvilke type skiferie du ønsker. Vil du ha med deg mest mulig av det store utvalget skiområder Colorado har å by på, er leiebil det beste alternativet. Leiebiler er ikke så dyrt i USA, og bensinprisene er på langt nær så skremmende som her hjemme. Da står du også friere til å forflytte deg når du vil og hvor du vil. Velger du å holde deg mer stasjonært, er de mange buss- og minibusstjenestene fra flyplassen til de enkelte skiområdene gode. For de som ikke setter så store krav til boforholdene, er også leie av bobil en god idé. Veiene i Colorado er gode, og blir holdt brøytet til en hver tid.

Eksterne linker på leiebil og annen transport:
Colorado Mountain Express har et godt utvalg av transport fra flyplassen til de fleste av skiområdene. Denne webtjenesten sammenligner leiebilpriser fra flyplassen i Denver.

Lokale pakkeløsninger

Mange av skiområdene har gunstige pakketilbud på overnatting og heiskort. Her er det mye å spare, ettersom heiskort kan være veldig dyre. Mange av avtalene inkluderer også heiskort som kan brukes i flere av anleggene. Husk på at vinterferie og påske er høytider også i USA. Det er viktig å være tidlig ute når man booker slike pakkeløsninger. Det blir også gitt større rabatter dess tidligere du er ute med reservasjonen din. Hjemmesidene til de forskjellige skiområdene tilbyr som regel et stort utvalg av hotellrom og andre overnattingsmuligheter.

Eksterne linker på heisbilletter og overnatting:

Aspensnowmass
Steamboat
Vail

Foto:Paul Morrison, Aspen Skiingcompany Foto: Paul Morrison, Aspen Skiingcompany
Foto:Paul Morrison, Aspen Skiingcompany Foto: Paul Morrison, Aspen Skiingcompany Vis mer


Fem generelle tips for å holde budsjettet på skiferien:

1. Smør din egen niste
Å spise i bakken er som regel veldig dyrt. Hvis du har frokost inkludert i overnattingen din, så pakk med deg niste derfra. Mange matbutikker er også døgnåpne i USA, så det er ikke nødvendig å spise ute hver kveld.

2. Planlegg skikjøringen
Bestem deg i forkant for hvilke skianlegg du ønsker å besøke. Å kjøpe dagskort er mye dyrere enn å kjøpe et kort som er gyldig i flere dager og over flere områder.

3. Sjekk utstyret før du reiser
Skiutstyr er ikke noe billigere i USA enn i Norge, og de lokale skisjappene vet å ta seg betalt for de minste ting. Det er ikke så dumt å ta med seg litt verktøy for mindre reparasjoner og justeringer.

4. Bruk kuponger
Amerikanerne er store på rabattkuponger. Se på baksiden av kvitteringer og i brosjyrer/blader. Mange kuponger små blir en stor ... rabatt.

5. Happy Hour
Gla' timen er alfa og omega hvis man vil satse på after-ski fronten. Henger du i samme baren, blir du ofte kjent med personalet. Med et stort smil, kan det også vanke en gratis øl eller drink i ny og ne.