Nyttig å vite

Merk at det ikke finnes minibank på øyene, og at Kosterbåten og endel andre forretninger på øyene ikke tar kort. Husk kontanter!Reise hit: Du kommer deg hit med hutigbåt (katamaran) fra Strömstad. Overfartstiden er 30-40 minutter, men avhenger av avreise- og ankomststed. Det er flere mulige avreisepunkt ved Strömstad, og flere anløpshavner på Nord- og Sydkoster. En voksenbillett koster 60 svenske kroner én vei i sommersesongen (1. mai til 30. september), og 110 kroner tur-retur. Barn mellom 6 og 16 betaler 40 kroner én vei, eller 60 kroner tur-retur. Familiebillett for to voksne og medfølgende barn på dagstur, koster 220 svenske kroner tur-retur.

Transport på øya: Beina er best på Nordkoster, men på Sydkoster kan du leie sykkel eller golfbil. Det er ikke mulig å leie "flatmopeder", som man kaller mopedene med lasteplan. Det koster 70-90 svenske kroner dagen for leie av sykkel, avhengig av hvilken sykkel du vil leie, og rundt 600 svenske kroner dagen for leie av en fireseters golfbil.

Aktiviteter: Turgåring, sykling, dykking, kajakkpadling, minigolf, båtturer, bading, etc.

Restauranter: Det er mange spisesteder å velge i, spesielt sommerstid. På Nordkoster er det to restauranter og en kafé, og på Sydkoster er det rundt fire restauranter, flere kaféer og gatekjøkken.

Overnatting:
Det er kun ett hotell på øyene; Sydkoster Hotell Ekenäs, men flere pensjonater og hyttebyer, samt campingplass og private hytter for utleie. Det er totalt rundt 12-13 overnattingsbedrifter av forskjellig slag på begge øyene til sammen.

Nyttig på nett:
Mer informasjon på nettsidene for Strömstads Turistinformasjon, og Kosterøyenes egne sider.

>> BILDESPESIAL: Kosterøyene
>> Tilbake til hovedartikkelen