Nyttårsfest i Wien


Nyttårsaften i Wien er noe helt annet enn bare Wien filharmonikerne. Ikke spiller de på 31. desember heller, men på formiddagen første nyttårsdag.

Wien blir kledd i festantrekk og feiringen begynner tidlig på dagen. Byens rådhus forvandles til et stort festsentrum, og de trange gatene fra rådhuset i gamlebyen til sentrum fylles med over 100 boder hvor du kan kjøpe varm mat og varm drikke (helt sikkert med noe attåt).

Wien byr på et stort mangfold i feiringen, og har du virkelig lyst til å ta det et skritt videre kan du henge deg på disse:

  • Gallamiddag på MS Admiral Tegetthoff eller MS Johanna for 139 og 120 euro (hhv 1.135 og 980 kroner).
  • Busstur gjennom Wiens vindistrikt med middag for 79 Euro. Les mer hos Vienna Sightseeing Tour
  • Nyttårsften i en gondol over Wien. Les mer her. www.wienerriesenarad.com
  • På luksustoget Majestic Imperator, som er en rekonstruksjon av tidligere Keiser Franz Josephs kongelige tog. For 285 euro (cirka 2.325 kroner) kan du nyte togets luksus, og flerretters middag.
  • For 180 til 280 euro (fra 1.470 til 2.285 kroner) kan du feire nyttår på Orientekspressen hvor du får en fireretters meny, og på slaget tolv stopper toget på broen Danube hvor du kan se fyrverkeriet i Wien.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

    Og blir du over til dagen etter må du selvsagt få med deg nyttårskonserten med filharmonikerne. Konserten avholdes på Musikverein, og bestilte du ikke billett mellom 2. og 23. januar i fjor, får du ikke billett til denne konserten.

    Mer info: Vienna Info