Hotellferie i Norge

Nytt rekordår for norske hoteller

Norske hoteller hadde 23,7 millioner overnattinger i fjor, noe som er ny rekord. Utenlandske gjester, særlig fra USA bidrar til økningen.

NORGE ER POPULÆRT: Norske hoteller har aldri hatt flere overnattinger enn i 2018. Her, Grand Hotel i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NORGE ER POPULÆRT: Norske hoteller har aldri hatt flere overnattinger enn i 2018. Her, Grand Hotel i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tar man også med campingplasser og hyttegrender, var det til sammen 33,8 millioner overnattinger hos de kommersielle tilbyderne her til lands i fjor, en økning på 1,5 prosent fra året før, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Nordmenn sto bak over to tredeler av overnattingene, og veksten i de «norske» overnattingene var på 1,4 prosent, mens de utenlandske gikk opp med 1,8 prosent.

Flest amerikanere

De siste årene har det vært en kraftig økning i amerikanere som på norske hoteller, og amerikanere er nå den gruppen utlendinger som står for flest overnattinger, etterfulgt av svenskene.

Ser man på alle overnattingstyper under ett, er det fortsatt tyskerne som ligger på topp, med svenskene på andreplass.

Antallet hotellovernattinger økte med 2,3 prosent fra 2017 til 2018. De utenlandske overnattingene økte med 0,8 prosent, mens de norske gikk opp med 2,3 prosent.

Bobiløkning

For øvrig blir bobilturisme stadig mer populært, og campingplassene hadde en økning i antall overnattinger på 3,1 prosent fra 2017 til 2018. Økningen har sammenheng med at tallet på bobiler har doblet seg det siste tiåret.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!