Nytt på nett: Saga og Gulliver

Saga lanserer nå sin nye reiseweb, og deres lillebror Gulliver er for første gang å finne på nett.

Saga har til nå ikke kunnet skryte av allverdens omsetning via sine nettsider. Men de tar inn over seg at dette er fremtidens bestillingsform. Med vanskelige bestillingsrutiner, har ikke nettet vært noen viktig salgskanal for Saga. Dette ønsker de å forandre på og lanserer nå nye nettsider. Målet er å omsette for 35 millioner kroner på nettet i løpet av første års drift.

Nytt på Internett

Sagas nye ansikt på nettet... Vis mer

Saga Solreiser lanserer i disse dager sine nye nettsider. I tillegg har lillebror Gulliver-reiser endelig kommet seg på nett. Gullivers nettsider er i følge webmanager Gunnar A. Ekjord en lightversjon av Sagas. Gulliver selger kun reiser i sommerhalvåret, og fokuserer på Hellas og reiser litt utenfor allfarvei.

Registrering og tilpasning

Sagas nye sider gir mange muligheter som ikke fantes på den gamle versjonen, og sidene skal inneholde mer informasjon enn katalogene. Det er mulig å få en spesialtilpasset forside som gir deg tilbud og nyheter etter hvilke reiseinteresser du har. Men da må du selvsagt registrere deg først. Gjør du det, vil Saga også kunne sende deg informasjon og pristilbud direkte på mail.

Nytt er også et reiseforum der du skal kunne legge inn reisetips, finne reisekamerater og andre små finesser. Alt krever imidlertid at du registrerer deg i Sagas Net Club.

Senere skal selskapet komme med en egen WAP-tjeneste og SMS-varsling av restplasser.

Bedre rutiner men…

En liten test viser at det går fort og greit å lete seg frem til reiser og priser. Nytt er også at du kan endre bestillingen din etter at den er gjort. For eksempel ved å bestille leiebil i tillegg.

Med en ting mangler: Vi har lyst til å reise snart og billig og går derfor inn på restplasser. Der finner vi frem til en tur så langt frem i tid at det skulle være mulig å bestille (det betyr at det er minimum 13 dager til avreise). En deilig uke på Mallorca hadde vært tingen. Kun 2.595 er prisen selskapet kan skryte av. Vi klikker på prislinken i restplassoversikten. Glad og fornøyd blir vi overført til bestillingsdialogen. Men hva skjer etter at vi med litt møye får en oversikt over hoteller og priser? Jo, det er ikke mulig for oss å finne igjen den hyggelige prisen fra restplasslisten. Billigste reise fra samme sted og til samme tidspunkt er priset til 3.070 kroner, men mer vanlig i listen er faktisk priser fra fire til seks tusen kroner.

Det er fortsatt rom for forbedring med andre ord… Senere i vår vil DinSide Reise kjøre en omfattende test av charterselskapenes nettjenester. Følg med!

Her finner du Sagas nye nettsider. Vil du sjekke ut Gulliver kan du klikke her.

Finn restplassene selv

Lurer du på om det er billige restreiser tilgjengelig nå, kan du lete inne på de enkelte charterselskapenes nettsider. Men du kan også søke i DinSide Reises oversikt over restplasser.