Nytt og pop for skifrelste

Er den lokale skibakken som et langt gjesp? Her er de mest populære skireisemålene, og åtte rykende ferske nyheter.

Lengter du etter å få skiene eller brettet på beina?
Lengter du etter å få skiene eller brettet på beina? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Østerrike, Frankrike, Sveits eller Italia? Mulighetene er mange og bakkene lange, for de som søker nedover i Europa med ski i bagasjen.

Frankrike mest populært

Rundt 3.000 nordmenn reiser på skiferie med Langley Travel & SkiTignes i vintersesongen – som for dette selskapet starter 8. desember i år, og løper ut april.

- Vi har 17 reisemål, inkludert spesialturene, sier daglig leder i Langley Travel & SkiTignes i Norge, Morten Solheim. Volumet er reiser til Frankrike og Canada, forteller Solheim.

Selskapet tar imot bestillinger for skireiser fra 1. august, og høysesong for bestilling av denne typen reiser er ifølge Solheim september, oktober og november.

De absolutt mest populære destinasjonene for skireiser med dette selskapet er:

 • Val d’Isère, Frankrike

 • Val Thorens, Frankrike

 • Chamonix, Frankrike
 • Halvparten solgt

  STS Alpereiser har skireiser til Østerrike, Frankrike, Italia og Sveits. Sesongen hos STS starter 22. desember, og varer til midten av april. De har ti destinasjoner, hvorav rundt halvparten består av nyheter for året. Ifølge produktsjef for STS Alpereiser, Jon Engenes, reiser 19.000 mennesker fra Skandinavia på skiferie med STS i vintersesongen. Mye er allerede solgt.

  - Vi har allerede solgt 50 prosent av alle reisene, det har vært utrolig stor pågang. Vinterferieukene i februar begynner allerede å bli fulle, selv om vi har tre charterfly i høysesongen. Det er enda godt med plasser i påskeferien, men siden påsken er tidligere i år enn den har vært, vil flere reise da, så man bør ikke være altfor sent ute, sier Engenes.

  Topp tre for STS Alpereiser er:

 • Badgastein, Østerrike

 • Chamonix, Frankrike

 • Zermatt, Sveits
 • Folk vil til Østerrike

  - Skireiser blir mer og mer populært. Vi har solgt 50 prosent av reisene allerede. Vinterferien er alltid travel; det begynner å bli fullt på enkelte avganger, og det fylles raskt, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson.

  Star Tour har 14 skireisemål i vinter, fordelt på Østerrike, Italia, Frankrike og Sveits. Sesongen hos denne reiseoperatøren strekker seg fra like før jul og ut mars. Rundt 6.000 reiser på skireiser med Star Tour i løpet av vinteren. Østerrike er veldig populært som skidestinasjon.

  - Kombinasjonen av atmosfære, hygge, bra afterski og gode løyper gjør Østerrike så populært. Denne destinasjonen er også veldig populær blant barnefamiliene – kanskje på grunn av kombinasjonen ski og atmosfære. Frankrike handler mer om skikjøring, og Italia er enda hyggeligere enn Østerrike, sier Petersson.

  Topp tre for Star Tour er:

 • St Anton, Østerrike

 • Ischgl, Østerrike

 • Chamonix, Frankrike
 • Her finner du sesongens nye reisemål
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.