Foto: Aviointeriors
Foto: AviointeriorsVis mer

Nytt flysete med enda mindre benplass

Du "sitter" i halvstående stilling slik at flyet får plass til enda flere passasjerer.

Neste uke presenteres det nye flysetet SkyRider på en flymesse i USA. Produsentene håper flysetet skal være forlokkende for selskaper som ønsker å skvise inn enda flere passasjerer i flykabinen.

SkyRider er et slags "salsete" der passasjerene halvveis står, halvveis sitter. Dermed reduseres benplassen til bare 23 tommer, rundt 58,5 cm. Det vanlige i dag er 75-80 cm benplass.

Det er det italienske selskapet Aviointeriors som står bak designen. De har tro på at lavprisselskaper vil være interessert i setene. Det kan godt hende, for Ryanair har tidligere luftet ideen om å ha ståplasser ombord på flyet.

- Vi er veldig sikre på at dette konseptet vil appellere til flyselskaper av økonomiske årsaker, sa Dominique Menoud, direktør i Aviointeriors ifølge USA Today.

Slik ser Aviointeriors for seg at passasjerer kan sitte på flyet. Foto: Aviointeriors
Slik ser Aviointeriors for seg at passasjerer kan sitte på flyet. Foto: Aviointeriors Vis mer


Men Aviointeriors bør ha is i magen, for setene er ikke godkjent for bruk i fly ennå.

Les også: Fikk erstatning på grunn av trangt flysete

Kun vist på bilder

Foreløpig har Aviointeriors bare vist frem noen få bilder av setet. Det er vanskelig å si noe om sitteopplevelsen, men selskapet mener at den er veldig bra, og at det føles som om man sitter i en sal.

Det er ikke sagt noe om at setet kan reguleres og tilpasses passasjerenes benlengde. Det bør absolutt være en mulighet dersom setet faktisk vil komme i bruk. Hvis du er lav og har korte ben kan du ellers risikere at bena ikke rekker helt ned til gulvet. Da blir nok ikke opplevelsen særlig behagelig. Det samme gjelder om du er høy og har veldig lange ben.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det italienske selskapet er ikke først ute med nye tanker om mer effektiv plassutnyttelse i flykabinen. Med Flex-seat har amerikanske designere tenkt ett par hakk videre, og utnytter høyden i kabinen til å få inn flere seteplasser.

Andre går motsatt vei: Dette selskapet har lansert økonomiklasse med BEDRE seteplass!