<b>DAT MED INNENLANDSFLYVNINGER FRA RYGGE:</b> DAT skal fly til Trondheim, Bergen, Trondheim og Stavanger. Foto: Danielle dk
DAT MED INNENLANDSFLYVNINGER FRA RYGGE: DAT skal fly til Trondheim, Bergen, Trondheim og Stavanger. Foto: Danielle dkVis mer

Nytt flyselskap fra Rygge

DAT starter innenlandsflyvninger fra Rygge.

Etter at Norwegian meldte om at de ville legge ned rutene sine fra Moss Lufthavn Rygge, har Østfold-flyplassen vært på jakt etter en ny makker til å drive innenlandsflyvninger.

De har tidligere ytret at de har lett etter et selskap med mindre flyvemaskiner enn de Norwegian hadde. Nå er det klart at det danske flyselskapet Danish Air Transport (DAT) skal starte flere innenlandsruter i Norge.

Norwegian har sine siste innenlandflyvninger straks etter nyttår, og DAT starter opp de første rutene allerede 31. oktober.

Tre ruter

DAT vil fly til Stavanger, Trondheim og Bergen.

Stavangerruten starter opp 31. oktober i år, mens Trondheim- og Bergensruten har oppstart 9. januar 2012.

Det vil være to daglige flyvninger til Stavanger og Trondheim, og tre daglige flyvninger til Bergen.

På Stavanger-ruten vil selskapet fly en SAAB340 med 32 seter, Trondheims-ruten vil betjenes av en ATR42 med 48 seter, og Bergens-ruten vil flys med en ATR72 med 68 seter.

- Prisene vil avspeile det øvrige prisnivået på våre andre ruter i Norge, og vil starte på 349 kroner og oppover, inklusive avgifter, sier Dennis Rybasch, kommersiell sjef i DAT til DinSide.

Eksakte rutetider vil bli offentliggjort i løpet av neste uke, og da vil det også bli mulig å kjøpe billetter. Du kan bestille billetter via selskapets nettside www.dat.dk, eller via reisebyråer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viktig satsning

- Vi ser på vår satsing fra Moss lufthavn Rygge som svært viktig og er glade for å offentliggjøre et bredt sammensatt innenlandstilbud. Dette er vår største satsing i Norge fra en og samme flyplass så langt, og vi er overbevist om at vårt produkt vil tilfredsstille reisemønstret til befolkningen og næringslivet i regione, sier Rybasch, som ser med forventning fram til oppstart fra Rygge.

DAT forventer at markedet vil ta godt i mot rutene og rutetabellen vi vil tilby.

– Vi satser langsiktig fra Rygge og vil øke frekvenser fra Rygge til andre destinasjoner i Norden, dersom markedet responderer positivt og grunnlaget er der, sier administrerende direktør Jesper Rungholm i Danish Air Transport AS i en pressemelding.

Danish Air Transport AS, i dagligtale DAT, ble startet i 1989. Selskapet flyr både fast rutetrafikk i Norge og Danmark, passasjercharter og fraktoppgaver. I Norge flyr DAT rutefly til Florø, Bergen, Stord, Stavanger, Skien, Røros, Fagernes og Oslo Gardermoen. Selskapet eier til sammen 16 fly av ulike typer.