Nystylet danskebåt

BILDESPESIAL: Stena Saga har pyntet seg. 60 millioner kostet sminken. Ta en sniktitt på ferga.>>> SE BILDENE: Nystelt Stena Saga

Danskebåtene

Hvilket rederi synes du har de beste danskebåtene? (Avsluttet)
Color Line(54%) 410
DFDS(32%) 245
Stena Line(14%) 107
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Stena Saga har pyntet seg for 60 millioner kroner. Nå ønsker rederiet nye kundegrupper.

- Fra nå av blir det mer hygge, god mat og drikke, underholdning og shopping, skryter Stena Lines linjedirektør Stein Wettergreen til DinSide. Det er slik nordmenn vil ha det på tur. Vi kaller oss bare for norskebåten nå, ikke danskebåten. Men dansker som vil på tur til Norge er naturligvis velkomne, sier linjedirektøren.

Nye tilbud

På åttende dekk er restuarantene freshet opp. Buffetrestauranten har fått nye farger, nye stoler og ikke minst nytt navn, Taste. Den ser ser bedre ut enn på lenge. Nesten vegg i vegg har baren fått seg en skikkelig antirynkebehandling: her er interiøret nesten blitt litt yachtaktig med tøffe hvite stoler og småminimalistisk pynt.

Men de minste har kanskje fått den største danskebåtpakken: Aktivitetsparken Kick Off Zone med spill og egen virtuell bowlingbane.

- Folk kjedet seg på dagseilingene. Derfor har vi tatt et par grep her, sier Stein Wettergreen. Her er det mulig å more seg, spille, spise litt og varme opp til kvelden, fortsetter han.

Og shoppingen? Den er som før, skjønt butikken som åpner allerede klokken syv om morgenen, er utvidet.

Kort om Stena Line

Stena Line er et av verdens største fergerederier. Det var Sten Allan Olsson som grunnla virksomheten i 1962 da han overtok Skagenlinjen med trafikk mellom Göteborg og Skagen. I dag driver Stena Line fergetrafikk i Skandinavia, Irskesjøen, Nordsjøen i tillegg til fraktvirksomhet. Selskapet har 34 skip, 5.700 ansatte og 16 millioner gjester (2005).

>>> SE BILDENE: Nystelt Stena Saga

Cruise og ferge

TEST DEG SELV: Hva vet du om danskebåten?
Hvilken danskeferge er finest?
BILDESPESIAL: Købenbåten Pearl of Scandinavia
BILDESPESIAL: Color Fantasy
BILDESPESIAL: Color Fantasys flotteste lugarer

BILDESPESIAL: I cruise og dus