Nyhetene

Tindebestigning og off-piste kjøring i Tyrkia, høy kjendisfaktor i Sveits og ompa-ompa i Østerrike. Her er skireisearrangørenes rykende ferske nyheter.

Tindebestigning og off-piste i Tyrkia

Langley Travel & SkiTignes har tre nyheter for vintersesongen, den mest spesielle – og mest krevende for deltakerne – er kanskje Tyrkiareisen. Dette er en 10-dagers tur med klatring og off-piste kjøring i Taurus-fjellene. Du bor i teltleir på 1.800-2.000 meters høyde, og går opp på toppene for å kjøre ned fjellsiden. Høydepunktet er bestigning av vulkanen Le Erciyes 3.916 moh. Stikkord for turen: god fysikk …

En annen nyhet er spesialtur til Verbier i Sveits, hvor man kjører off-piste med fjellfører. Her slipper du å gå så mye som i Tyrkia, for her brukes i hovedsak helikopter og heis.

Dessuten introduserer selskapet to nye ”Langley Hoteller”, som betyr mat og heiskort inkludert i reisen. Ett i Chamonix, Frankrike og ett i Fernie, Canada.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
Zermatt.
Foto: STS Alpereiser
Zermatt.
Foto: STS Alpereiser Vis mer

Lederhosen og høy kjendisfaktor

STS Alpereiser har ti destinasjoner i sitt skiferieprogram i vinter, fire av disse er nyheter; Zermatt og Verbier i Sveits, Courmayeur i Italia og Schladming i Østerrike.

- Verbier er en kjent klassiker, og et av de aller største anleggene i Mellom-Europa, forteller produktsjef i STS Alpereiser, Jon Engenes. Zermatt har Europas aller høyeste skikjøring, hvor du kan stå på ski i 3.840 meters høyde. Selve byen ligger på 1.600 meter, og det er ingen trafikk i sentrum – her er det kun hestedrosjer og el-biler. Mens kjendisene reiser til St. Moritz for å bli sett, reiser de til Zermatt for å slappe av og ”ikke bli sett”, sier Engenes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Courmayeur i Italia var der lenge før skianlegget kom, derfor kan den italienske byen skilte med gammel, pittoresk bebyggelse og høy atmosfære. Schladming ligger i Østerrike, og kan av den grunn by på lederhosen, trekkspillmusikk og høy afterski-stemning.

Gerlos.
Foto: Star Tour Sportreiser
Gerlos.
Foto: Star Tour Sportreiser Vis mer

Ompa-ompa i Østerrike

Star Tour Sportreisers nyhet i vinter, er Gerlos.

- Vi er første nordiske operatør som kan tilby dette reisemålet, sier informasjonssjef Petersson i Star Tour. Gerlos er en hyggelig alpelandsby med bra heissystemer, forteller hun.

Skianlegget Gerlos ligger 35 kilometer fra Innsbruck og er koblet sammen med Zell am Ziller og Köningsleiten. Anlegget kan by på 47 heiser og 115 kilometer med preparerte løyper og off-piste områder.