Nye spor etter den avskyelige snømann

En gruppe filmskapere hevder å ha funnet spor etter den avskyelige snømann i Himalaya.

Publisert
Sist oppdatert

Den avskyelige snømann, eller yetien, som den også kalles, er like myteomspunnen som sjøormen Nessie.

Opp gjennom tidene har det stadig stått frem folk som mener å ha sett den - eller i hvert fall spor av den hårete skapningen.

Nå er det altså en gjeng filmskapere som mener å ha sett spor av yetien i fjellene i Nepal. De har vært der for å spille inn til serien Destination Truth.

De hevder å ha funnet unormalt store fotspor ved en elvebredd tre dagers vandring fra den lille byen Lukla ikke langt fra Mount Everest.

Er det slik den ser ut, den avskyelige snømannen?<br />
<i>Foto: Occultopedia</i> Foto: Occultopedia
Er det slik den ser ut, den avskyelige snømannen?
Foto: Occultopedia Foto: Occultopedia Vis mer


Fotsporene skal være dobbelt så store som menneskeføtter, og ekspedisjonen har ikke klart å identifisere skapningen som har laget dem. Derfor tror de det er yetien.

Skapningen som har laget sporene skal være opp mot 2,4 meter høy, ifølge gjengens beregninger.

Først sett i 1832

Den første observasjon av yetien fant sted i 1832, og siden den gang har stadige observasjoner av fotspor eller selve uhyret blitt rapportert.

Det er særlig fjellklatrere som mener å ha observert fotspor etter yetien i snøen. Det gjorde også Sir Edmund Hillary, som sammen med Norgay Tenzin var den første til å bestige Mount Everest i 1953.

Den legendariske fjellklatreren Reinhold Messner, som var den første som besteg verdens 14 topper som rager over 8.000 meter over havet, mener å ha sett spor. Han har brukt mye tid på å traske rundt i Himalaya på jakt etter den avskyelige snømannen.

Han mener at yetien egentlig er en spesiell avart av brunbjørnen, og at den bare lever noen få steder i Himalaya.

Les mer om den sagnomsuste yetien hos Occultopedia

Kilde: Jyllands-Posten


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer