Foto: Pure-Song
Foto: Pure-SongVis mer

Ny superyacht til 1,2 milliarder kroner

Ny yacht inspirert av Moby Dick.

Gliset av en luksusbåt ble introdusert for båtverdenen (den velstående delen av den) på Monaco Boat Show nå i november, der den vant prisen for beste nye yacht-konsept.

Det er designere i Pure-Sang som har tegnet yachten, og selv om prisen er ganske stiv, skal et nederlandsk båtverft nå være nær å påta seg jobben med å bygge yachten.

Yachten, som heter The Beluga, skal være inspirert av Moby Dick. Designen er også ganske spesiell. Faktisk minner den litt om en u-båt i baugen. Men baugen skjuler et soltak på 100 kvadratmeter som kommer frem når baugen åpnes opp som munnen på en hval. På dekk er det også et 14 meter langt basseng.

Innvendig har yachten to dekk som er bundet sammen av en glasstrapp. Yachten inneholder flere soverom, og også et treningsrom, et bibliotek og en bar.

Den har også en garasje som kan huse to trailere. Dette rommet kan også gjøres om til en nattklubb med et dansegulv i glass. Båten har en egen del for de ansatte, og her kan opptil 30 hushjelper, sjømenn, kokker og assistenter bo.

Se video av båten under (advarsel, den er noe svulstig):