Her er den nye superferjen som skal frakte bilder og passasjerer fra England til Frankrike. Foto: Chikarashipping.com
Her er den nye superferjen som skal frakte bilder og passasjerer fra England til Frankrike. Foto: Chikarashipping.comVis mer

Ny superferje mellom England og Frankrike

En ny ferje skal gjøre avstanden mellom Frankrike og England litt kortere.

Rederiet Chikara Shipping har fått i land en avtale om å bygge en rekke ferjer som skal frakte gods og passasjerer rundt i Europa. De første ferjene vil gå fra Boulonge i Frankrike til Sheerness i England. De fem første ferjene har en prislapp på over 3,3 milliarder norske kroner.

Selv om mange av båtene bare vil basere seg på gods- og trailertrafikk, vil i første omgang to av båtene mellom Boulonge og Sheerness også ta med seg passasjerer. Rundt 250 biler og 1.500 passasjerer vil få plass i de superraske ferjene.

Trailerferge mellom Frankrike og Norge

Fra 2008 kommer den nye ferjen også til Norge. Båten skal på 19 timer kunne ta seg fra Boulogne i Frankrike til Drammen i Norge.

Til forskjell fra båtene som skal gå til England, vil ikke denne båten ta med seg feriepassasjerer. Superferjen skal bare frakte gods fra Frankrike til de skandinaviske landene, og omvendt.

I følge assisterende havnedirektør i Drammen Havn, Ivar Vannebo, skal trailerferjen være verdens raskeste i sitt slag. Ferjen, som skal kunne suse i 34 knop fra Frankrike til Norge, skal ha plass til hele 94 trailerhengere.