Ny severdighet i Antibes

Følg den nye kunstruten i Antibes, og få samtidig med deg byens høydepunkter.

Publisert
Sist oppdatert

I våres åpnet Antibes en ny attraksjon - en kunstrute som viser deg stedene der de verdenskjente kunstnerne satte opp sine staffelier for å forevige den populære byen.

Ti mesterverk

Kopier av ti verdenskjente malerier med motiver fra Antibes er satt opp rundt omkring i byen, langs ruten som er en del av "Côte d'Azurs malere". Det finnes tilsvarende kunstruter i fem andre byer langs Azurkysten: Le Cannet, Grasse, Saint-Paul de Vence, Cagnes-sur-Mer og Villefranche-sur-Mer.

Ny severdighet i Antibes

Ny severdighet i Antibes

  1. BILDER av maleriene


Her er noen av malerne hvis malerier er med i Antibes kunstrute: Monet, Boduin, Delacroix (Cross), Meissonier og Peynet.

>>BILDER av maleriene

På slutten av 1800-tallet oppdaget malerne Côte d'Azur, og flokket ned til den blå kysten for å male. De kom på grunn av lyset, motivene (og sikkert for det fine været, absinten og maten, tipper vi). Et populært motiv var Chateau Grimaldi, som i dag huser et Picassomuesum (merk at museet er stengt for ombygging, og ikke åpner før våren 2008).

Siden den gang har Côte d'Azur og Provence vært en magnet for malere - både de proffe og verdenskjente, og hobbymalerne.

Mer info: Côte d'Azurs malere

>>BILDER av maleriene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer