Endeløse sandstrender kjennetegner regionen Abruzzo, som Pescara ligger i. Foto: Wikipedia Commons
Endeløse sandstrender kjennetegner regionen Abruzzo, som Pescara ligger i. Foto: Wikipedia Commons Vis mer

Ny rute til Italias østkyst

Ryanair begynner flyvninger til badebyen Pescara.

Publisert
Sist oppdatert

Ruten åpner 1. mai, og blir Ryanairs syvende rute til Italia fra Torp. Dermed kan du reise til totalt 23 destinasjoner fra flyplassen ved Sandefjord.

Hvor går direkterutene fra Norge? Få full oversikt her

Pescara ligger på Italias østkyst, mot Adriaterhavet, sånn cirka midt på "leggen" til støvelen.

Pescara er en kjent badeby både for italienere og andre europeiske solturister. Byen har rundt 120.000 innbyggere, og ligger i regionen Abruzzo.

Abruzzo er kjent for sine mange slott og middelalderlandsbyer. Her er også en stor nasjonalpark. I Abruzzo ligger et fjellmassiv med Europas sørligste isbre, Calderonebreen. Høyeste fjell er Corno Grande som måler 2.912 moh.

(Fikk du med deg at jordskjelvet i Italia i april 2009? Det skjedde i L'Aquila, som ligger i innlandet i Abruzzo.)

Pescara er et godt utgangspunkt for å utforske både Abruzzos middelalderlandsbyer og nasjonalpark. Men kanskje frister det mer å holde seg et sted langs kysten, som er 129 kilometer lang, og for det meste består av sandstrender.

Flyvningene til Ryanair vil gå hver tirsdag og lørdag i sommersesongen. Billettsalget starter i morgen (4. februar 2010), og prisene ligger på 399 kroner og mer hver vei.

Les også: Italias ti beste badeferier

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer