Ny rute til Düsseldorf

Ryanair satser offensivt, men det kan bli et farlig spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryanair meldte i dag at de åpner en ny rute fra Torp til Düsseldorf. Ruten vil ha daglige avganger, og starter opp mandag 27. oktober.

Kutter andre ruter

Ryanair har imidlertid annonsert kutt i andre ruter fra flyplassen. Det irske selskapet kutter rutene fra Torp til Madrid, Marseille og Pisa fra oktober. Marseille-ruten kommer tilbake neste sommer, men for Madrid-ruten er det usikkert. I tillegg vil det bli færre avganger til Barcelona, Bremen, Dublin, Milano og Liverpool.

Grunnen til rutekuttene er den høyere drivstoffprisen, selv om denne har falt i løpet av de siste ukene.

Tøffere marked

Ryanair kutter også i antall avganger fra sine store markeder, Irland og Storbritannia. Her har forbrukerne i løpet av de siste månedene strammet livreima, og det betyr at færre reiser utenlands.

Første kvartal i år falt Ryanairs fortjeneste med 85 prosent, grunnet de høyere drivstoffprisene.

Spiller høyt

Ryanair er ikke alene om å redusere rutetilbudet, men annonserte at de vil satse offensivt, og starte en massiv priskampanje for å øke antall solgte billetter. Denne nyheten ble ikke sett på som profittvennlig av aksjemarkedet, og førte til at flyselskapets aksjer falt 20 prosent i verdi, ifølge Timesonline.

Ryanairs sjef, Michael O'Leary, pleier å være kontroversiell, men taktikken der han dumper billettprisene i en tid der alle flyselskapene møter et tøffere marked, er risikabel. O'Leary håper nok at Ryanair klarer å holde ut til noen av de argeste konkurrentene går dukken. Men faren er stor for at prisdumpingen svir såpass at Ryanair går ad undas selv.