Ny passasjerrekord på Oslo Lufthavn

Aldri før har det vært så mange reisende på Gardermoen.

Det er skoleavslutning på fredag - noe som påvirker trafikken på Oslo Lufthavn. Foto: Per Ervland
Det er skoleavslutning på fredag - noe som påvirker trafikken på Oslo Lufthavn. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fredag 17. juni er det ventet at vi skal få inn 83.000 passasjerer, som er ny rekord, opplyser Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, til DinSide.

Vanligvis er det cirka 60.000 passasjerer på OSL i løpet av en dag. Årsaken til den store passasjermengden i dag er feriestart.

Blir det kø?

Til tross for dette tror likevel ikke Kobro at det vil bli store køer.

– Vi har jo disse prognosene for å være forberedt på dette og bemanner deretter. Det eneste reisende bør gjøre er å komme, som vanlig, i god tid før reisen, beholde smilet og den gode feriestemningen, så skal dette gå så bra, forteller informasjonssjefen.

Da påsketrafikken var på det travleste i år, hadde OSL 70.000 passasjerer i løpet av en dag. Men forrige fredag passerte faktisk trafikken 80.000.

Se video: Trodde noen skulle fri på Gardermoen

Utvidelsen er i gang

I april begynte den store utvidelsen av Oslo Lufthavn, og planen er at alt skal stå ferdig våren 2017. Prislappen ligger på 12,5 milliarder.

Årlig har OSL mer enn 20 millioner passasjerer, men når Terminal 2 ferdigstilles, vil flyplassen ha en kapasitet på 28 millioner passasjerer. Klikk her for å se hvordan den nye Gardermoen skal se ut.

Torsdag ble det kjent at OSL får den første Starbucks-filialen. Den vil bli over 200 kvadratmeter stor og er antakelig ferdig i første kvartal av 2012.