Ny ølfestival i Oslo

I helgen prøver de seg på Aker Brygge.

ØLTØRST? Til helgen kan du gå på ølfestival i hovedstaden. Foto: Colourbox
ØLTØRST? Til helgen kan du gå på ølfestival i hovedstaden. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gikk du glipp av Oktoberfest i München? Da har du fortsatt sjansen til å drikke litt øl, i norske omgivelser, vel å merke.

For første gang arrangeres nemlig Oslo Ølfestival. Festivalen varer fra torsdag 6. oktober til og med lørdag 8. oktober. 28 serveringssteder på Aker Brygge og Tjuvholmen, samt et Ølmessetelt på Bryggekontoret er klare til å servere tørste gjester øl.

I løpet av de tre dagene forventer festivalen over 5.000 besøkende i teltet, og flere tusen på serveringsstedene.

Drakk 7 millioner liter øl: Ølrekord på Oktoberfest

Over 60 arrangementer


    «Oslo Ølfestival er et arrangement for alle. Enten man er nysgjerrig eller vet mye allerede, litt interessert eller lidenskapelig opptatt av øl, finnes det garantert ett arrangement som passer,» står det i en pressemelding fra Aker Brygge.
I tillegg til øl, byr også programmet på mat, underholdning og diverse foredrag. Det er ventet over 60 arrangementer fordelt på de ulike serveringsstedene. «ØlRuten» er en av disse arrangementene, hvor du kan gå på oppdagelsesferd på festivalstedene og smake deg gjennom en haug med ulike øltyper.

Les mer om programmet på ølfestivalens nettsider

Dyrt?

Muligens vil ikke teltene fylles av tilreisende fra andre land. Norge har et dårlig rykte hva gjelder prisnivå, og spesielt på alkoholholdig drikke. Men vi slås faktisk av et land: Grønland. Ifølge nettstedet pintprice.com er Norge "bare" nummer to på den, etter manges syn, lite flatterende pristoppen.

Her er øl dyrere enn i Norge

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!