Ny kvinnestrand i Italia

Et kjent feriested ved Adriaterhavetl skal åpne en strand der bare kvinner har tilgang. Grunnen er at stadig flere turister kommer fra Midtøsten.

Ingen menn tillatt på kvinnestranden. Foto: Sanja Gjenero
Ingen menn tillatt på kvinnestranden. Foto: Sanja Gjenero Vis mer
Femstjernershotellet åpner kvinnestranden i september. Foto: Grand Hotel des Bains
Femstjernershotellet åpner kvinnestranden i september. Foto: Grand Hotel des Bains Vis mer


Det er de lokale myndighetene i Riccione, et kjent feriested ved Adriaterhavet, som har bestemt at en strekning av den kjente stranden skal stenges av slik at kvinner kan bade og sole seg uforstyrret.

Det finnes allerede rene kvinnestrender i Italia, men disse kan sees fra vanlige strender. Den nye kvinnestranden i Riccione skal være skjermet for innsyn, og livvaktene skal være kvinnelige.

Flere muslimske gjester

Grunnen til at kvinnestranden opprettes, er at det eksklusive feriestedet har begynt å tiltrekke seg turister fra Midtøsten.

"Riccione lever av turisme. Vi må respondere på våre gjesters ønsker. I dette tilfellet er ønskene kulturelle og religiøse," sa Loretta Villa i byrådet i Riccione til den italienske avisen Corriere della Sera.

Ledelsen ved femstjernershotellet Grand Hotel des Bains har påtatt seg driften av kvinnestranden, og regner med å åpne den allerede i september. Hotellet er en favoritt blant saudiarabere på ferie i området. For ikke lenge siden hadde hotellet en saudiarabisk prins som gjest. For at kvinnene i følget skulle kunne bade, stengte hotellet innendørsbassenget for alle menn. Neste gang prinsen med følge kommer, kan altså kvinnene bade i sjøen i stedet.