Ny kielbåt med cruiseambisjoner

Fredag legger Color Fantasy ut på jomfrureisen Oslo-Kiel. Skipet er det niende største cruiseskip i verden, og verdens største cruiseskip med bildekk. Vi har vært om bord og kan gi deg en smakebit på den nye Kiel-båten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Ny kielbåt med cruiseambisjoner


- Dette er en spesiell stund i mitt liv. Jeg startet dagen med å overføre 2,1 milliarder kroner fra min konto, og totalt har skipet kostet 2,5 milliarder kroner, men jeg kan ikke annet enn å smile - for se hva jeg har fått: Verdens største cruiseskip med bildekk og et vakkert skip. Jeg synes jeg har gjort en god handel, jeg, sa reder Olav Nils Sunde ved den offisielle overleveringen av skipet fra verftet Kværner Masa-Yards i finske Åbo fredag 3. desember.

- Dette er en fantasi som har blitt virkelighet, og når jeg ser skipet nå går det fra virkelighet til fantasi igjen, sa presidenten i Aker Finnyards, Yrjö Julin, om skipet han har bygget.

Vi har besøkt den nye Kiel-ferga og kan gi deg en kikk inn i Norges nye marine stolthet:

>> Nesten like høyt som Oslo Rådhus, og dobbelt så langt som Oslo Plaza er høyt: Klikk her for fakta og priser

Økt kapasitet

Den nye Kiel-båten settes i trafikk 10. desember. Kapasiteten er økt med rundt 1.000 passasjerer på strekningen, og det vil bli noe dyrere å reise med det nye skipet, kontra den "gamle" M/S Kronprins Harald, som er det andre skipet som seiler strekningen.

Med Color Fantasy er det tydelig at man har satset på litt mer luksus enn det som tradisjonelt har vært vanlig på denne typen transportmidler. Color Line og reder Olav Nils Sunde ønsker å gi passasjerene cruise-følelse rett utenfor ytterdøra. Se bare på lugarkategoriene: Laveste lugarkategori er trestjerners, og det er 34 suiter om bord.

Observation Lounge på toppen av skipet.
Observation Lounge på toppen av skipet. Vis mer
Løp til Kiel - og tilbake igjen! Treningsapparater i Spa & Fitness Club.
Løp til Kiel - og tilbake igjen! Treningsapparater i Spa & Fitness Club. Vis mer

Din mening:

Reiser du ofte med ferge fra Norge til utlandet? (Avsluttet)
Av og til(49%) 332
Sjelden eller aldri(28%) 191
Ja, så ofte jeg kan(23%) 158
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


En liten smak av luksus?

Skipet strekker seg over 15 dekk, og står du på toppen, i Observation Lounge og titter ned, er det godt mulig det svimler for de med høydeskrekk. Handlegaten er 163 meter lang, og tre dekk høy; det vil si at du må tre dekk opp for å nå taket i handlegaten. Skipet bør med sine åtte restauranter i de fleste prisklasser, kunne tilfredsstille de fleste mager, og bor du på en av de bedre lugarene, kan du trimme av deg middagen gratis i Spa og Fitness-senteret.

Vår mening

Ikke vet vi om skipet gir den rette cruise-følelsen, men vi slipper i alle fall unna "danskebåtfølelsen" om bord Color Fantasy. Her er det spennende materialer og løsninger på interiøret som hever skipet fra en kjedelig transportferge. En spennende båt som bør kunne få deg fra Oslo til Kiel eller omvendt uten at du kjeder deg nevneverdig. Men skipet er stort, og det kan være gode muligheter for å gå seg vill. Godt er det da at etasjer og heiser er godt merket slik at det er muligheter for å komme seg inn på rett spor igjen ganske raskt.

Ett skip til?

Den nye Kiel-båten er bygget etter modell av RCCL's Voyager, og nå holder de på å bygge verdens største cruiseskip på verftet i Åbo. Colorline og reder Olav Nils Sunde har opsjon på å få bygget et make skip som Color Fantasy ved samme verft, selv om ingen beslutning er tatt om dette ennå.

- Jeg kan ikke bestille et nytt skip i dag, sa Sunde ved overleveringen av Color Fantasy i Åbo fredag 3. desember, men sannsynligheten er større for at vi kommer til å bestille et nytt skip, enn at vi ikke gjør det. Men det avhenger av norske myndigheter og de ansatte på båten, forsatte han.

  • Båttransport og opplevelser
  • Les mer om cruise
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!