Ny genial norsk sekk

At ingen har tenk på det før! Nå finnes det en ryggsekk med et innvendig "klesskap" som gjør at du har full oversikt over sekkens innhold. Og den er norsk.

Hvor mange ganger har du ikke stått med hodet oppi sekken på jakt etter det siste rene sokkeparet som du VET ligger der nede og gjemmer seg et eller annet sted? Til slutt gir du opp, og endevender hele drittsekken og heller alt innholdet ut på gulvet. Sokkeparet er endelig lokalisert - men nå må du pakke alt tilbake i sekken igjen.

Endelig er alt brettet sammen og lagt tilbake i sekken. Men hvor ble det av genseren din? Å NEI!

 Foto: TidyPack
Foto: TidyPack Vis mer
Oppfinner Marit Lien demonstrerer hvordan TidyPack fungerer. Foto: TidyPack
Oppfinner Marit Lien demonstrerer hvordan TidyPack fungerer. Foto: TidyPack Vis mer

Løsningen på problemet er en ny norsk oppfinnelse - TidyPack. Dette er en sekk med et innvendig "klesskap",
eller garderobesystem, hvor du pakker klærne dine i hyller, før du bretter det sammen og putter det oppi sekken. Når du trenger noe fra sekken, henger du rett og slett "klesskapet" opp på en knagg, for eksempel, og så er det enkelt å finne det du leter etter.

Det er norske Marit Lien som står bak oppfinnelsen. Hun har vært på mange ryggsekkferier, og irritert seg over hvor vanskelig det er å finne ting i sekken. Dermed utviklet hun TidyPack, som hun har tatt patent på, og som nå er ute i butikkene.

- Jeg kom på ideen for fire år siden, og begynte å tegne sekken. Jeg sendte inn ideen min til Invanor, men fikk tilbakemelding om at de ikke trodde på den. Jeg mistet motivasjonen en stund, men så gikk jeg opp på loftet og begynte å sy. Da så jeg at dette ville fungere, sier Lien.

Tilpasset ryggen

TidyPack rommer 80 liter, og kan brukes både på ryggsekkreiser, vandringer i fjellet og byferier. TidyPacks bæresystem er utviklet av GSI, Gausdal Sewing Industry, og basert på ny variant av sekker Forsvaret har tatt i bruk. Bæresystemet kan tilpasses individuelt. Ryggen kan justeres slik at den sikrer riktig avstand mellom korsrygg og skuldre. Et bredt hoftebelte sikrer at vekten ligger på hoften. Sekken kan også festes over brystet. Dette festet reguleres i forhold til om du er kvinne eller mann.

TidyPack har et hovedrom, rommet som inneholder garderobesystemet, et nedre rom som er vanntett, og perfekt for våte håndklær eller sko, to sidelommer, en frontlomme og et topplokk der du kan fordele øvrig bagasje.

- De første 580 sekkene kom til Norge fra Kina i går (tirsdag 23. januar, red. anm.). Akkurat nå tester lederen av Kilroy Travels i Oslo den på reise, sier Lien.

Kilroy Travels kommer ikke til å selge sekken, men Handysize, som har butikker i Oslo og Tønsberg, skal ta inn sekkene, og Lien er også i dialog med en rekke sportskjeder. Uansett går det an å kjøpe sekken via TidyPacks nettside.

- Det blir veldig spennende å se hvordan det går, sier Lien.

På nett: TidyPack
Veiledende pris: 2.399 kroner