Fargene er feil, fasongen er feil, mønsteret er feil. Denne drakten levnes ikke mye heder av de ansatte som skal bruke den. Foto: Air New Zealand
Fargene er feil, fasongen er feil, mønsteret er feil. Denne drakten levnes ikke mye heder av de ansatte som skal bruke den. Foto: Air New ZealandVis mer

Ny flyvertinnedrakt får slakt

Kritikerne mener Air New Zealands nye uniformer passer best til transvestitter.

Air New Zealand avslørte nylig hvordan flyvertinnene vil se ut når flyselskapet introduserer sin splitter nye flyflåte av Boeing 777-300 fly neste år.

De nye flyene krever nye uniformer, synes selskapet, og dermed fikk de en newzealandsk designer, Trelise Cooper til å lage nye uniformer til kabinpersonalet.

Kabinpersonalets uniformer er en viktig del av flyselskapets image. I tillegg til at de skal være praktiske, ønsker gjerne flyselskapene at de skal få frem selskapets identitet. Eksempler på dette er uniformene til flyvertinnene i Singapore Airlines, som har elementer fra tradisjonelle drakter. Her snakker vi også om at drakten bare finnes i én størrelse - og den må alle flyvertinnene passe inn i.

Upopulær kjole

De nye uniformene har kanskje ikke fått mottakelsen Air New Zealand håpet på. Eller, det er rettere sagt én av uniformene som har vakt oppsikt. Den består av en kjole med et oppsiktsvekkende svart og lyserosa mønster.

Kjolen har ikke vakt begeistring hos flyvertinnene, skriver Sydney Morning Herald. Avisen skriver at en flyvertinne som vil være anonym synes kjolen minner om antrekkene kabinpersonalet kler seg opp i under den årlige flyvningen til homofestivalen Mardi Gras i Sydney.

- Flyvertinnene vil se ut som transvestitter, mente hun.

Det er denne kjolen som vekker oppsikt. Foto: Air New Zealand
Denne drakten er mer spiselig, ifølge kabinpersonalet. Foto: Air New Zealand
Flyvertenes uniformer er blitt godt mottatt. Foto: Air New ZealandDet hjelper heller ikke at ledelsen i selskapet mener kjolens snitt er behagelig og passer forskjellige kroppsstørrelser. Den anonyme flyvertinnen poengterte at flekker lett ville vises trass i mønsteret, og at mønstre ikke er å anbefale for de som er litt runde. Den trauste skjørtelengden ble også kritisert. Ikke var den rosa fargen noen hit, heller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg har ikke gått i den fargen siden jeg var fem år, sa hun ifølge Sydney Morning Herald.

Ifølge flyselskapet skal de nye uniformene stå i stil til interiøret i de nye 777-300-flyene som kommer i 2011. I så fall kan Air New Zealands passasjerer kanskje vente seg et interiør i lyserosa og lysegrønt?

Sjekk DE flyvertinnene: Virgin Atlantics farge er rødt. Det vekker oppsikt, noe denne reklamevideoen av flyselskapets flyvertinner viser til gangs.