Newcastle er en spennende storby i Nord-England. <i>Foto: Britain on View</i> Foto: Britain on View
Newcastle er en spennende storby i Nord-England. Foto: Britain on View Foto: Britain on ViewVis mer

Ny direkterute Bergen-Newcastle

Til våren kan bergenserne fly direkte til Newcastle for en veldig billig penge.

Det er det britiske lavprisselskapet Jet2 som starter direkteflyvninger mellom Newcastle og Bergen 28. april. Billettprisene vil koste fra hyggelige 20 pund, cirka 235 kroner.

Jet2 er et lavprisselskap som konsentrerer seg om flyvninger fra Nord-England og Skottland til populære storby- og sydendestinasjoner i Europa. Nå satser de altså på Bergen, og håper den vakre vestlandsbyen skal friste britene.

Ifølge Jet2 er Bergen "den nye storbyen alle burde besøke", og de trekker frem byens vakre beliggenhet, Bryggen, restaurantene og barene, og selvsagt det at Bergen er "the gateway to the fjords". I tillegg mener Jet2 at i Bergen kan du kose deg på storbyferie for en billig penge. Vi er ikke så sikre på det, prisnivået i Norge får som kjent de fleste turister til å svette av.

Shopping, kultur og fotball

Uansett, når Jet2 åpner denne direkteruta, betyr det selvsagt at bergensere får en glimrende mulighet til å komme seg til Newcastle og Nord-England for en billig penge. Newcastle kan blant annet lokke med bra shopping. Det finnes flust av butikker og kjøpesentre i bysentrum, og litt utenfor byen ligger Europas største shoppingsenter, Gateshead Metro Centre. Newcastle er også blitt en by full av kunst, kultur og arkitektur, etter at byen de seneste årene har fått en rekke nye kunstinstallasjoner, museer og arkitektoniske perler. Og selvsagt - Newcastle er byen for deg som liker øl og fotball.

Jet2 vil ha tre ukentlige avganger til Newcastle - onsdager, fredager og søndager.

På nett:
Jet2

Les mer om Newcastle:
Visit Britain
Newcastle Tourism