NY BOOKINGSIDE FOR FLYBILLETTER: Dohop.no søker opp flybilletter og kombinerer reiser på en ny måte. Foto: Skjermdump
NY BOOKINGSIDE FOR FLYBILLETTER: Dohop.no søker opp flybilletter og kombinerer reiser på en ny måte. Foto: SkjermdumpVis mer

Ny bookingside for flybilletter

Men er Dohop.no egentlig billigst?

Dohop.no er en ny flysøkemotor som startet opp i Norge i desember.

Den islandske tjenesten lover kjappe søk og lave priser på flybillettene. Men er de egentlig billigst?

Kobler forskjellige flyselskap

Ifølge Dohop.no selv satser de på å tilby de billigste flybillettene, blant annet ved å koble sammen flighter fra ulike flyselskaper som ikke lar seg kombinere andre steder.

– Søkemotoren vår jobber på en annen måte, og kan koble flighter mellom for eksempel lavpris- og tradisjonelle flyselskaper. Våre flyforbindelser og -reiser er ikke forhåndsdefinerte i systemet, men plukkes fritt fra ruteplanene, forteller direktør Kristjan G. Bjarnason i Dohop.no til DinSide.

Etter søk klikker man seg videre til de billigste billetten. I noen tilfeller betyr dette at du videresendes til to forskjellige nettsider, hvor du kjøper to separate flybilletter.

Da er det viktig å være obs på at du mister retten til gratis ombooking dersom det første flyet skulle bli forsinket - og du mister fly nummer to.

– I slike tilfeller kommer det opp en popup på skjermen som forteller brukeren at dette er en ikke-garantert flyforbindelse, det vil si at de blir informert om hvilke vilkår som gjelder, sier Bjarnason.

Dessuten sier han at de bruker egne standarder for minimumstid for flybytte mellom såkalte "connecting flights".

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vist seg at disse minimumstidene som reiselivsbransjen opererer med, i mange tilfeller ikke er tilstrekkelige. Vi har derfor valgt å tilpasse disse, for å sikre våre brukere ekstra tid der vi ut fra erfaring ser at det er nødvendig, sier Bjarnason.

Les også: Les dette - før du bestiller flybilletter!

Ikke billigst

Til tross for at Dohop.no hevder å være billigst på flyreiser, kan ikke DinSide trekke samme konklusjon etter søk på fem tilfeldige flyreiser.

Vi har sammenlignet billigste alternativ hos Dohop.no med billigste alternativ på følgende tre bookingsider: Supersaver.no, Finn.no og Expedia.no.

På de fem reisealternativene var Finn.no billigst på samtlige reiser. Og pussig nok; når Finn.no videresender deg til eksempelvis Supersaver.no, er prisen lavere enn det Supersaver.no selv tilbyr deg direkte.

Dohop.no ble altså ikke det billigste alternativet, men kom på en klar andreplass i vår prissammenlikning.

Ser du etter den billigste flybilletten, er vår erfaring at det alltid lønner seg å sjekke flere flysøkemotorer og dessuten flyselskapenes egne nettsider, for å finne det billigste alternativet.

Les også: Her var disse bookingsidene billigst

StrekningDatoDohopSupersaverFinnExpedia
Oslo - New York1. - 6. mars3169331031643754
Oslo - Gran Canaria25. juni - 1. juli4996590538645638
Oslo - London23. - 26. februar2200221820792315
Oslo - Athen4. - 9. april2500253924112466
Oslo - Paris8. - 11. mars1354149113521649
Gjennomsnittspris 2843,83092,625743164,4


Om flyprisene: Vi har funnet det rimeligste alternativet på spesifikke datoer, til de fem oppgitte destinasjonene med avreise fra Gardermoen.

Det er ikke tatt hensyn til tidspunkt på døgnet eller antall mellomlandinger. Prisene er innhentet 2. februar, for én voksen.