Null disko gir prisavslag

Norsk familie får 1.500 kroner i erstatning får manglende hotelldiskotek.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den norske familien på bestilte sydentur ville de ha hotell med diskotek for den sytten år gamle datteren. I katalogen ble det oppgitt av Hotell Sonemar på Gran Canaria var utstyrt med et diskotek, og de valgte derfor dette hotellet. Vel fremme viser det seg at hotellets disko egentlig er en bar hvor det spilles musikk. Dette forringet ferien og førte til ekstrautgifter i form av turer til Playa del Inglés for å gå på diskotek. Nå krever familien kompensasjon.

Hva er egentlig et diskotek?

Saga Solreiser som arrangerte turen, vil ikke etterkomme den misfornøyde familiens krav om erstatning for ødelagt ferie. De sier at Hotell Sonemar har en bassengbar med åpningstider som et regulært diskotek, og at det er mulig å danse der. De sier også at det finnes utallige diskoteker i nærheten av hotellet og på Playa del Inglés.

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser har behandlet saken. De viser til pakkereiselovens § 6 –1. Denne loven sier at en pakkereise er manglefull når den avviker fra det som er avtalt. Reklamasjonsnemnda peker på at det av Saga Solreisers katalog fremgår at Sonemar har diskotek.

”Et utendørs bassengbar der det spilles musikk og der det er mulighet til å danse er ikke et diskotek. Omgivelser, publikum, musikkstyrke og muligens også musikk vil variere,” uttaler Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser.

Reklamasjonsnemnda anbefaler at klagerne gis et prisavslag på 1.500 kroner.

Mer om reisejuss

 • Penger tilbake etter mislykket ferie?
  - DinSide Reise skriver ukentlig om aktuell reisejuss

 • Slik får du penger tilbake når ferien gikk i vasken.
  - les mer om dine rettigheter.

 • Slik klager du på ruteflyene
  - Klagenemnda for rutefly er på plass, og venter på dine klager.

 • De dummeste klagene
  - penger tilbake når det regner i ferien?

 • Flyselskapet er konk – hva gjør du?
  - hva kan Reisegarantifondet hjelpe deg med?
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.