NSB vurderer å droppe komfortkupeen på Østlandet

NSB vurderer å droppe komfortkupeen for å fylle opp tomme seter på regiontogene på Østlandet. Selskapet sier de finleser tilbakemeldinger fra reisende.

VURDERER Å DROPPE KOMFORT: NSB vurderer å droppe komfortkupeen for å fylle opp tomme seter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
VURDERER Å DROPPE KOMFORT: NSB vurderer å droppe komfortkupeen for å fylle opp tomme seter. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det har stormet mye rundt NSB den siste uka, etter at det nye navnet VY ble kjent. Snart er det også klart for sommerruter, med mye planlagte arbeider og dermed buss for tog på mange strekninger. Her kan du se hvilke strekninger som får buss for tog i sommer.

Nå varsler NSB at de vurderer å endre ordningen med Komfort-avdelingen som finnes på noen strekninger.

Vurderes på de korte regionstrekningene

Mens passasjerer står trangt i stappfulle deler av toget, er det nesten alltid ledige seter inne på komfortavdelingen, skriver Aftenposten.

– Vi har en kraftig passasjervekst og ønsker selvsagt at flest mulig skal finne et ledig sete. Samtidig ser vi at rushtida nå varer lenger, og at vi også har mange reisende og fullere tog gjennom store deler av døgnet, sier kommunikasjonssjef Gina Scholz i NSB.

Scholtz opplyser til NTB at dette ikke vil berøre regiontogene over lengre strekninger – til Bergen, Bodø, Stavanger og Trondheim, men kun de korte regiontogstrekningene på Østlandet.

Faller Komfort-tilbudet bort, kan det bli erstattet av setereservasjon. Ordningen vil være billigere for passasjerene, men da vil også tilbud om gratis kaffe og aviser falle bort.

Her kan du kjøre Komfort

NSB Komfort er per i dag tilgjengelig på NSB Regiontog på strekningene:

  • Oslo - Halden - Göteborg
  • Skien - Oslo - Lillehammer
  • Oslo - Trondheim
  • Oslo - Kristiansand - Stavanger
  • Oslo - Bergen
  • Trondheim - Bodø

NSB og Nettbuss tar i bruk det nye navnet Vy 24. april. Da blir NSBs app og nettside erstattet med Vy-appen og vy.no, og arbeidet med å endre utseendet på busser, tog og bybiler starter.

Dette er NSB Komfort

  • NSB Komfort er en egen avdeling på toget. Det er strømuttak på alle plassene, behagelige seter og egen bordplate. Du får aviser, kaffe og te.
  • NSB Komfort selges som et tillegg til vanlige billetter og koster 100 kr per person uansett hvor langt du reiser.
  • Du kan kombinere 30-dagersbilletten med NSB Komfort for 1.600 kr ekstra i måneden. Det er ikke mulig å kombinere Ruter 30-dagersbillett med NSB Komfort.

(Kilde: NSB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer