Nürnberg


Fakta om byen:


Innbyggertall: Nærmere 500.000 innbyggere, med forsteder 1,02 millioner.
Fotballstadion: Frankenstadion med sitteplass til rundt 37.000 tilskuere.
Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:


Noen av de mest kjente turistattraksjonene i Nürnberg er Kaiserburg med Kaiserburgmuseum, Germanisches Nationalmuseum, Neues Museum (Staatliches Museum für Kunst und Design in Nürnberg), Dokumentationszentrum Reichsparteitagsgelände, Albrecht-Dürer-Haus, DB-Museum und Museum für Kommunikation.

Neues Museum.
Neues Museum. Vis mer


Kunst og design

I Neues Museum - Staatliches Museum für Kunst und Design - kan du beundre 1.200 kvadratmeter med samtidskunst, 1.100 kvadratmeter med design, og 700 kvadratmeter med vekslende utstillinger. Her er malerier, fotografier, videoer og installasjoner.

Adresse: Luitpoldstr. 5, Nürnberg.
På nett: Neues Muesum

DB Museum.
DB Museum. Vis mer


Togfans

I DB Museum på Verkehrsmuseum kan togfrelste få tilfredsstilt det meste av vitebegjær hva gjelder jernbaner og jernbanehistorie. Museet ble åpnet i 1899, og er Tysklands eldste jernbanemuseum. I tillegg til historikk, er det også en "jernbaneopplevelsesverden" med blant annet en kjøresimulator. Her er 40 skinnekjøretøy, modellsamling mm.

Adresse: Lessingstr. 6, Nürnberg.
På nett: DB Museum

Kaiserburg

Kaiserburg - eller keiserborgen - troner høyt over byen. Her residerte keisere i det romerske riket i perioden 1050 til 1571, og dette er en av de mest betydningsfulle keiserpalassene fra middelalderen. Du kan utforske de utsmykkede keiserværelsene og resten av borgen hver dag hele året, med visse helligdagsunntak. Kaiserburgmuseet er en filial av Germanischen Nationalmuseums (GNM), og Kaiserburg og GNM de største turistattraksjonene i Nürnberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Adresse: Nürnberg.
På nett: Kaiserburg

Kaiserburg.
Kaiserburg. Vis mer