Nostalgisk reise

Denne nostalgiklassikeren kommer du ikke utenom når du planlegger kjøreturen.

Den strekker seg fra Chicago til St. Monica, Los Angeles og er 3.917 km. Ruta sveiper Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona før den når California.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Route 66s norske fanclub, Norwegian Route 66 Association, forteller at veien ble til på 1920-tallet. Man ønsket å knytte sammen øst med vest, og samle hestetråkkene som pionerene fra det ville vesten ferdet langs, til ett. På 1930-tallet bosatte mange amerikanere seg langs Route 66 drevet vestover som følge av tørke. Dette skrev Steinbeck om i romanen Vredens druer. Nat King Coles Get your Kicks on Route 66 handler også om dette fenomenet. Siden har strekningen vært nedleggingstruet som følge av nye veitiltak. Imidlertid har dette blitt motarbeidet av lokalbefolkningen langs ruten og siden åttitallet er veien skiltet som Historic Route 66.

Norwegian Route 66 Association arrangerer også turer, og er godt oppdatert på denne strekningen.

Amerikanerne selv er ikke spesielt opptatt av denne reiseruten. Tvert i mot synes de at denne løypa er litt kitchy med sine glorete souvernirbutikker og moteller. Imidlertid er det stor spennvidde i utvalget av opplevelser og naturen er mangfoldig; Her får du med deg voldsomme Gran Canyon, endeløse maisåkre og ørkenstrekninger. Du opplever storbyene Chicago og Los Angeles, sjarmerende småbyer og vill-vest-gullgruverbyer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk også National Historic Route 66 Federation.