Nostalgisk og livlig

Selve Praha er hovedattraksjonen. Blandingen av arkitektur fra flere århundrer i kombinasjon med en internasjonal og rolig stemning, gjør byen spesiell.

Med skarve 200 kroner å bruke per dag, må du ta for deg av gratistilbudene. Men i Praha får du mye for lite. Følgende attraksjoner koster lite eller ingenting:

[Ugjyldig objekt (NAV)]

 1. Staré Mesto
  I Gamlebyen vindusshopper du i de mange forretningene. Her ligger også byens mest berømte attraksjon, den trolske Karlsbroen. Her finnes mange nydelige leketøysforretninger med marionetter og uroer. Styr unna kostnadskrevende gatemusikanter og gateselgere, men lov å komme tilbake til dem ved en senere anledning.
 2. Den jødiske kirkegården.
  Denne overfylte kirkegården er et yndet objekt for alle med en fotografspire i magen. Prahas jødekvarter, Josefov, er i motsetning til andre byers jødiske bydeler, en attraksjon.
 3. Billig sightseeing med trikkrute 22
  Byen nytes best til fots. Prøv likevel en rundtur med trikken. Rute 22 går fra Vinohrady i vest, over elva og slutter ved slottet.
 4. Den astronomiske klokken
  Klokken i det gamle rådhuset på Staromestské námestí er nesten et like stort must som Karlsbroen.
 5. Fotogallerier
  Kunstinteressert? De store museene koster penger. Ta heller for deg fotogalleriene. Praha har mange fotografer, og trekker til seg enda flere gjennom de mange fotokursene som kontinuerlig settes opp. Overholder du budsjettet får du kanskje råd til å kjøpe med deg hjem en flott fotobok.